Aktuelt

Trump er nok ikke den eneste som bør ligge unna Twitter

Norske politikere - som sine europeiske kollegaer - mener nok å gyte olje på opprørte bølger, men har tilsynelatende ingen anelse om hvor provoserende de intetsigende, patetiske reaksjonene deres faktisk virker på den delen av befolkningen som har sett og advart mot de høyst forutsigelige konsekvensene av den ansvarsløse og polariserende politikken de har ført i årtier. Det er kanskje på tide at noen av ja-menneskene de tydeligvis omgir seg med manner seg opp til å fortelle dem det?

Meningsløst, Solberg…? Er det noe som er meningsløst, så er det meningsløs twitring som dette. Terrorisme er aldri meningsløs – der er alltid et formål, uansett hvem som står bak:

Ja ja, så er han i det minste ikke «sjokkert» denne gangen:

Og vi fordømmer og vi fordømmer og vi fordømmer og…

Rammet – som av en naturkatastrofe ingen kunne forutse. Heldigvis, for i sånne tilfeller kan man jo ikke annet enn å sitte med hendene slapt i fanget og be:

Ubegripelig? Nei, det er ikke det. Vi har sett det mange ganger nå, og Europas politiske ledelse, Merkel inklusive, sier da også at vi bare må venne oss til det. Dette skal så å si oppfattes som vår nye hverdag:

Ah, endelig en som innrømmer at han er sjokkert. Hvis Justin Truedeau virkelig er sjokkert, burde dette være å betrakte som en avskjedssøknad. Han leder tross alt et land hvis parlament i oktober 2014 ble angrepet av konvertitten Michael Zehaf-Bibeau. Det som kunne ha blitt et veritabelt blodbad ble bare forhindret av en våken sikkerhetsansvarlig. To av landets (ubevæpnede) soldater var ikke like heldige: soldaten og småbarnsfaren Nathan Cirillo (24) som stod vakt ved landets offisielle krigsminnesmerke i Ottawa ble skutt og drept av Zehaf-Bibeau samme dag, og to dager før ble en soldat drept og en annen skadet da de ble kjørt ned av konvertitten Martin Couture-Rouleau på en parkeringsplass i Quebec. Begge gjerningsmennene var kjent som radikaliserte og farlige av landets sikkerhetstjeneste fra før.