Terrorisme og ekstremisme

Minst 22 drept og mer enn 50 skadet i terrorangrep i Manchester

Dødstallene stiger: Minst 22 er drept og minst 59 ble skadet i et terrorangrep på en konserthall i Manchester. Flere barn er blant de drepte i det verste terrorangrepet på britisk jord siden 2005. Britiske medier rapporterer om en enslig gjerningsmann som skal ha utløst en spikerbombe og som selv ble drept i eksplosjonen.

Nok en gang har terrorister slått til Europa. Minst 22 ble drept og minst 59 skadet i et terrorangrep på konserthallen Manchester Arena i den nordengelske byen Manchester, hvor rundt 21 000 mennesker – mange barn og unge – var på Ariana Grande-konsert. Flere barn er blant de drepte.

I følge BBC opplyser politiet i Greater Manchester Police at angriperen var en enslig mann, som ble drept da han utløste eksplosjonen. Daily Mail skriver at det dreier seg om en hjemmelaget spikerbombe.

Bomben gikk av i eller ved hallens hovedutgang da folk var i ferd med å forlate konserten. Terrorangrepet er det dødeligste i Storbritannia siden angrepene i London i 2005, da 52 mennesker ble drept.

Angrepet finner sted kort etter at en islamistisk terrorist drepte fem ved parlamentsbygningen Westminster før han selv ble skutt og drept av politiet.

Maktesløse europeiske politikere av alle former og farger fordømmer som vanlig angrepet i harde ordelag. Det hjelper nok.