Aktuelt

Salman Abedi: Nok en ulv i flokken?

Tre menn er pågrepet i forbindelse med Salman Abedis selvmordsangrep i Manchester. - Det er sannsynlig at han ikke handlet alene, sier innenriksminister Amber Rudd.

Ytterligere tre menn er pågrepet i forbindelse med britisk-libyske Salman Abedis selvmordsangrep i Manchester, melder BBC. Tirsdag ble to menn pågrepet, hvorav den ene skal være Abedis eldre bror.

Ifølge britiske medier skal også den yngste broren ha delt IS-sympatiserende innlegg på sosiale medier.

Storbritannia har hevet sikkerhetsnivået til «kritisk», som betyr at faren for et nytt terrorangrep er overhengende. 5 000 soldater er utkommandert i gatene.

Salman Abedi skal ha ankommet Storbritannia fra Libya bare dager før selvmordsangrepet som drepte 22 og lemlestet og skadet over 50 mennesker i Manchester Arena. Den britiskfødte 22-åringen skal de siste årene ha foretatt regelmessige reiser til Libya, og det er alminnelig antatt at han har fått terrortrening enten der eller i Syria.

Daily Mail siterer den franske innenriksministeren Gerard Collomb på at Abedi har oppholdt seg i Syria og har «påviste forbindelser» til terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Storbritannias innenriksminister Amber Rudd medgir at 22-åringen «til en viss grad» var kjent for etterretningstjenesten fra før, og at han sannsynligvis ikke handlet alene.