Terrorisme og ekstremisme

17. mai: Et helt nytt Norge i terrorens tegn

Norge 17. mai 2017 var et Norge vi aldri har sett før. Veiblokkeringer i alt fra store til mindre byer var det som møtte de feststemte. Typisk ved bruk av de vi nå frykter: lastebiler. De samme type kjøretøyene det fryktes skal brukes for å drepe oss. Regjeringen kan puste ut. Det gikk bra, og det ser ut til at øverste politiske ledelse virkelig har jobbet intenst for å beskytte oss. Takk for det!

Jihadisten Arfan Bhatti måtte på cella før 17.mai-feiringen begynte. Hvorfor, er uklart. Men han var kanskje ikke den eneste som man kan forvente kan være en risiko mot våre liv og som ble pasifisert før den største nasjonale feiringen gikk av stabelen? Ikke vet jeg, men jeg vet at jeg føler meg trygg når voldelige krefter er borte fra gatene våre.

Et helt nytt Norge

På Halvor Foslis Facebook-vegg på 17. mai, ble det publisert bilder fra ulike deler av Norge som vi aldri har sett maken til. Vi lever i helt andre tider, det er udiskutabelt. Vi ser et nytt bilde, der sikkerheten til borgerne utvilsomt er i en fare vi aldri har sett maken til siden 2. verdenskrig. Lastebiler skal stoppe «monsterlastebilder» og «monster-SUV-er». Hvilke neste trekk kommer fra terroristene? Dét tenker jeg på, for de trekkene kommer. Men la oss her og nå være takknemlige: Ingen liv gikk tapt 17. mai 2017.

Her foto fra min hjemby, Arendal:

 

Her Risør:

Her Oslo:

 

 

 

Her Bergen: