Terrorisme og ekstremisme

Terrorangrep i Paris? En politibetjent drept, to alvorlig skadet – en gjerningsmann skal være kjent av sikkerhetstjenesten fra før

En politibetjent er drept og to alvorlig skadet i skuddveksling i Paris. Politiet kaller umiddelbart angrepet for en terrorhandling. En gjerningsmann, som skal være kjent av fransk sikkerhetstjeneste fra før, er skutt og drept.

Nyhetsbyrået Reuters melder at en politibetjent er skutt og drept i Paris, mens to er alvorlig skadet. Det skal være minst to gjerningsmenn, og president François Hollande har innkalt til krisemøte.

Det meldes også om skyting ved Champs-Élysée, men denne meldingen er enda ikke bekreftet.

Fransk politi betegner umiddelbart skuddepisoden som en terrorhandling. Et øyenvitne forteller at en mann kom ut av en bil og begynte å skyte med en Kalashnikov. En av gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet, og hans hjem i det østlige Paris er blitt ransaket. I følge en politikilde er han kjent av fransk sikkerhetstjeneste fra før.

Politiet har sendt helikoptere i luften. De flyver lavt hen over de centrale dele af den franske hovedstad, rapporterer Reuters.

Frankrike hadde allerede forhøyet beredskap i forbindelse med presidentvalget. På tirsdag ble to menn på hhv. 23 og 29 år pågrepet i Marseille, mistenkt for å ha planlagt et angrep.