Innvandring

God 1. mai – i VGs ånd

VGs journalister, Ronny Berg og Stian Eisentræger, prøver å svine til Sylvi Listhaug (30april) som tålmodig prøver å svare på følgende bedritne spørsmål: - Hvordan opplever du å bli omfavnet av en selverklært nazist? - I februar i fjor ble det arrangert en demonstrasjon til støtte for deg utenfor Stortinget. Kjenner du til hvem som deltok i den demonstrasjonen? - Er det noe med retorikken din, eller synspunktene dine, som faktisk deles av nynazister? - Du har uttalt at flyktninger kan ikke forvente å bli båret på gullstol inn i Norge? - Kan disse tingene du ønsker å markedsføre påvirke holdningene til folk? - Når du oppfordrer folk til å gi tommelen opp for at flyktninger skal ut av landet: Kan dette fremstå som kaldt? Nesten som et show? - Du synes ikke det virker som om vi heier på at de må reise ut av Norge? - Når noen blir returnert, er det noe som gleder deg? - Vil du karakterisere deg selv som patriot eller nasjonalist? - Er du ukomfortabel ved å bli omtalt som patriot?

VGs journalister, Ronny Berg og Stian Eisentræger, prøver å svine til Sylvi Listhaug (30. april) som tålmodig prøver å svare på følgende bedritne spørsmål:

– Hvordan opplever du å bli omfavnet av en selverklært nazist?

– I februar i fjor ble det arrangert en demonstrasjon til støtte for deg utenfor Stortinget. Kjenner du til hvem som deltok i den demonstrasjonen?

– Er det noe med retorikken din, eller synspunktene dine, som faktisk deles av nynazister?

– Du har uttalt at flyktninger kan ikke forvente å bli båret på gullstol inn i Norge?

– Kan disse tingene du ønsker å markedsføre påvirke holdningene til folk?

For noe dritt!

Mer dritt

– Når du oppfordrer folk til å gi tommelen opp for at flyktninger skal ut av landet: Kan dette fremstå som kaldt? Nesten som et show?

– Du synes ikke det virker som om vi heier på at de må reise ut av Norge?

– Når noen blir returnert, er det noe som gleder deg?

-Vil du karakterisere deg selv som patriot eller nasjonalist?

– Er du ukomfortabel ved å bli omtalt som patriot?

Over tre sider blir Sylvi Listhaug prøvd stilt til veggs med insinuerende ekle spørsmål. Det er en foraktelig undertone i spørsmålene, der det mer enn antydes at Listhaug er inspirasjonskilde for nazister. Det er visst helt greit å hente inn Vigrid-leder Tore Tvedt for å brunbeise Listhaug.

Én svale gjør ingen sommer, eller hva? Hvorfor hele tiden gi mikrofonstativ til alt som kan krype og gå av skrullete tullinger?

Det skal ikke være nødvendig for at Listhaug eksplisitt skal måtte ta avstand fra nazisme? Det er sjofel journalistisk hvor den innvandringsliberale pressen bruker skitne triks for å lamme en nødvendig restriktiv innvandringspolitikk.

Hvem som møter opp på demonstrasjoner foran Stortinget er ikke Listhaugs ansvar. Det var visstnok noen høyereekstreme fra Ny Nasjonal Samling som møtte opp i februar i fjor for å støtte Listhaug. Spørsmål fra VG: Satte du pris på den støtten?

Hva er det for et bedritent spørsmål? Måten Ronny og Stian prøver å fange Listhaug inn i Nazi-høyreekstreme garnet, er dypt uredelig og lumsk journalistisk. Selvsagt setter ingen normale anstendige mennesker pris på støtte fra menneskefiendtlige organisasjoner!

Hvor lenge skal fake-avisene fortsette å vrenge på virkeligheten, slik at sånne som Listhaug må bruke tid og krefter på å forsvare seg mot urimelige anklager? Hvorfor fortsetter pressen å ta setninger som «flyktninger kan ikke forvente å bli båret på gullstol inni Norge» ut av sin sammenheng, vrenge og vri, lage egne-fortolkninger, fake-historier for å svine til Sylvi Listhaug? Hun har fortalt hva hun mente om «gullstolen»-utsagnet så mange ganger tidligere, likevel så fortsetter journalistene i samme sporet.

Disse venstrevridde sjarlatanene som ikke greier å oppføre seg profesjonelt, men som gjør det de makter for å gi Listhaug en slett personlighet. Listhaug som bare prøver å gjøre jobben hun er satt til å gjøre: føre en streng og rettferdig innvandringspolitikk.

VG: «Når de blir returnert, er det noe som gleder deg?» What? Eier ikke disse statssubsidierte venstrevridde selvgode journalistene skam i kroppen når de stiller så frekke spørsmål?

Ronny og Stian prøver mot slutten av intervjuet antyde at det er Listhaugs retorikk som har delvis skyld for hatkriminaliteten mot etniske og religiøse grupper. Alle vet at sosial uro, hat og hets som er under oppseiling over hele Europa, skyldes en slepphendt liberal og uansvarlig innvandringspolitikk. Når venstrevridde journalister hele tiden prøver å svine til Sylvi Listhaug som prøver å rydde opp i et omfattende misbruk av asylinstituttet, blir de selv endel av problemet eller årsaken til det de beskylder Listhaug for.

Og patriot-spørsmålet tar bare kaka. Hva er galt med å være patriot?