Terrorisme og ekstremisme

Terrorangrep i London

Fire mennesker er drept og minst 20 skadet - hvorav noen kritisk - i terrorangrepet i London. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

Fire personer ble drept og minst 20 skadet – noen kritisk – da en mann først kjørte inn i folkemengden ved Westminster Bridge, som er en av Londons største turistattraksjoner, ved et britiske parlamentet. To ble drept og flere skadet. Franske ungdommer på studietur skal være blant ofrene. Deretter kjørte gjerningsmannen til Westminster Palace, hvor han knivstakk en politibetjent, som døde av skadene. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet.

Både Channel4 og The Independent utpekte gjerningsmannen som 42 år gamle Abu Izzadeen, født Trevor Richard Brooks før han konverterte til islam, som tilhører kretsen rundt den islamistiske hatpredikanten Anjem Choudary. De har imidlertid trukket tilbake artiklene, da Izzadeens advokat uttaler at han fremdeles befinner seg i fengsel.

Saken oppdateres.