Terrorisme og ekstremisme

Fem drept og 40 skadet – bevæpnet politi arresterte tre i Birmingham

Dødstallet etter terrorangrepet i London har steget. Fem ble drept og 40 skadet. Politiet har identifisert terroristen, men navnet er fremdeles ikke frigitt. Bevæpnet politi har pågrepet tre etter en razzia i en leilighet hvor gjerningsmannen angivelig skal ha bodd.

Fem personer ble drept og minst 40 skadet – noen kritisk – da en mann først kjørte inn i folkemengden ved Westminster Bridge, som er en av Londons største turistattraksjoner, ved det britiske parlamentet. Deretter kjørte gjerningsmannen til Westminster Palace, hvor han knivstakk en politibetjent, som døde av skadene. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet.

Politiet har identifisert terroristen, men navnet er enda ikke frigitt. Bilen han brukte i angrepet ble leid fra en adresse i Birmingham, og igår kveld tok bevæpnet politi seg inn leiligheten. Kilder sier at gjerningsmannen bodde der, og tre personer som oppholdt seg på adressen skal være pågrepet.

Saken oppdateres.