Aktuelt

Erdogan: Tyrkere i Europa bør få fem barn

Tyrkias president Erdogan, fortsetter med sine iltre utfall mot Europa. Nå er det demografi hans spiller på: - Ikke få tre, men fem barn! Dere er Europas framtid, sa Erdogan da han talte under et valgmøte i Eskisehir nordvest i Tyrkia fredag.

Det er NTB og Welt som melder om Erdogans nye utfall.

Han sa også at europeere er fordomsfulle mot tyrkere som eier sine egne virksomheter, samtidig «som de ikke har noe imot tyrkere som jobber i fabrikk».

– Jeg oppfordrer mine borgere og brødre i Europa: Det stedet dere jobber og bor nå, er deres nye hjemland. Vær engasjerte! Skap flere virksomheter! Send barna deres til bedre skoler! Kjør de beste bilene, og bo i de fineste husene, sa Erdogan.

Erdogan ser ut til å bruke konflikten med vesteuropeiske land som nektet hans folk å drive valgkamp i europeiske stater (Tyskland, Nederland og Østerrike) til å samle støtte før folkeavstemningen 16. april. Da skal tyrkiske velgere stemme over et lovforslag som vil gi Erdogan mer makt.

Vil disse to kunne snakke sammen igjen?

Merkel som Hitler

Samtidig kommer det hatske utfall fra tyrkiske aviser mot tyske aviser:

«Hei fascister, hei nazi-etterlatenskaper, hei Bild», skriver tyrkisk avis på tysk.

Dette var et svar på Bilds utspill mot Erdogan:

Onsdag udkom den tyske tabloidavis Bild med en forside, som bar billedet af den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, og ordene:

»Bild siger sandheden lige op i Erdogans ansigt. De er ikke nogen demokrat! De skader Deres land! De er uønsket her!«

Hva det neste utfallet fra Tyrkia blir, er jammen ikke lett å spå. Nylig så vi jo at Tyrkias utenriksminister varsler at Europa nærmer seg avgrunnen og at det snart vil bryte ut religionskriger på europeisk jord. Man får assosiasjoner til en viss mann på 30-tallet.