Politikk

Er det nå vi bør minne om…

...at Europa ledes av en politisk klasse som synes at Tyrkia er et riktig godt eksempel på en demokratisk og pluralistisk islamsk stat og derfor bør innlemmes i EU? Og de samme fant det vettugt å overlate Europas grensekontroll og dermed kontinentets sikkerhet i hendene til denne mannen? Recep Tayyip Erdogan trapper opp ordkrigen for å mobilisere den islamske verden mot Europa. Det er samarbeidspartneren sin, det!

– Tyrkia sverger på å mobilisere den islamske verden mot Euro-fascisme, skriver en av Tyrkias største aviser, Hurriyet Daily News.

Tyrkia vil intensifisere arbeidet mot rasisme, islamofobi og xenofobi på alle internasjonale platformer, spesielt gjennom Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), uttalte den stadig mer aggressive president Recep Tayyip Erdogan på et møte i går.

Videre: – Denne saken er ikke bare en sak for Tyrkia. Den fascismen som viser sitt skitne fjes har negative konsekvenser for alle muslimer og utlendinger som lever i Europa, sa han og siktet selvfølgelig de fascistiske landene Nederland og Tyskland.

Erdoğan called on Turks, Muslims and foreigners living in Germany and the Netherlands not to vote for parties that espouse anti-Turkey policies.

In a new attack against the Dutch in their spat, Erdoğan also held the Netherlands responsible for Europe’s worst mass killing since World War II.

– Vi kjenner Nederland og nederlenderne fra Srebrenica-massakren. Vi vet hvor råtten karakter de har fra deres massakre på de 8.000 bosninerne der, fortsatte presidenten som for tiden befinner seg i det norske medier stadig insisterer på å kalle en «diplomatisk krise».

– Vi er kjent med hvordan karakteren av deres sivilisasjon ble korrumpert, hvordan de massakrerte 8.000 bosniere; vi kjenner dem godt, la han til.

Erdoğan was referring to a Dutch battalion of United Nations peacekeepers who failed to halt the slaughter by Bosnian Serb forces of some 8,000 Muslim men and boys in Srebrenica in eastern Bosnia in 1995.

In 2002, the government of Dutch Prime Minister Wim Kok resigned en masse in recognition that the country’s soldiers failed to do enough to prevent the slaughter.

I følge den diplomatiske presidenten har noen europeiske land forvandlet seg til leketøy for rasistiske og fascistiske partier, og hvis noen skulle tro at han er noe mer imponert av sin forhandlingspartner Angela Merkel enn han er av nederlenderne, får de tro om igjen. Hun har begått den forbrytelsen å stå på Nederlands side under Erdogan-regimets utpresnings- og overfallsdipl diplomatiske krise, og det kan bare ikke en ærekjær, stolt og stor nasjon som Tyrkia finne seg i.

– Vi vet at du ikke er noe annerledes enn dem. Vi forventer heller ikke annet. [Den nederlandske statsministeren Mark Rutte] angriper med sine hester og hunder og du [Merkel] angriper med dine hester og hunder, sa Erdogan på sobert vis, og la til at Nederland bedriver statsterrorisme ved å ikke la tyrkiske ministre bedrive valgkamp i på deres territorium. For ikke å snakke om at politiet måtte gripe inn overfor de tyrkiske demonstrantene i Rotterdams gater.

I følge Erdogan har Nederland tilføyd Europa og EU stor skade. – Nå er EU, for de som ønsker å samarbeide med dem, ikke lenger et symbol for lov, frihet og menneskerettigheter. Europa er så viktig at det ikke kan utleveres til en røverstats [Nb: Nederland, ikke Tyrkia. Min anm.] nåde. Jeg inviterer hele verden til å innta en bestemt posisjon om å være mer følsomme, avsluttet han.

Som om det på noen måte skulle være menneskelig mulig.