Kvinner og likestilling

8. mars: Tre sterke historier

Dagen etter kvinnedagen, førstkommende torsdag, slipper Secular Forum tre kvinner med innvandrerbakgrunn inn på scenen. De kommer til å fortelle personlige historier som vil feste seg for alltid i minnet ditt. Angelica Kjos, opprinnelig Irak, Sara Jessica Desantiago (Libya), og Abida Akhtar (Pakistan), setter en ny standard for 8. mars. Endelig er det de virkelig alvorlige temaene som frontes på dagsordenen. Selv skal jeg også delta i panelet, som en form for kommentator og oppsummerer av årene innen dette politikkfeltet.

Arrangementet på Litteraturhuset i Oslo er gratis. Her fra invitasjonen på Facebook:

Secular Forum markerer i år kvinnedagen med et «dagen der på» arrangerer i samarbeid med Sara Jessica Desantiago, Abida Akhtar, Angelica Kjos og Hege Storhaug. Temaet for dagen er utsatte jenter og kvinners vanskelige situasjon.

Programmet begynner med et innlegg fra Secular Forum, før hver av paneldeltagerne får anledning til å dele sin sterke historie med oss. Arrangementet avsluttes med et kunstnerisk innslag.

Secular Forum serverer snaks.

Litteraturhust 9. mars kl 18.

Artisten er sangeren Angelica Kjos, som turnerer land og strand rundt med personlige foredrag for særlig barnevern, der også musikk er et innslag.

Helsekomiteens Kari Kjønnes Kjos og Angelica på TV2, der de forteller om sitt nære forhold. Kjos har «adoptert» Angelica, og jeg tror nok ikke det er å overdrive at dette langt på vei reddet Angelica – sammen med hennes egen formidable innsats for å bli et helt menneske igjen.