Aktuelt

Flyplassen i Brussel: En terrormistenkt arresteres daglig

I perioden midten av november til midten av desember arresterte anti-terrorpolitiet på flyplassen i Brussel over 30 personer mistenkt for bånd til terrorisme eller lovbrudd knyttet til landets sikkerhet. Det blir minst én person daglig.

Etter det simultane terrorangrepet i Brussel (undergrunnen og flyplassen) i mars 2016, satte belgiske myndigheter inn 109 spesialtrente offiserer i kampen mot terror. De fleste ble utplassert på landets hovedflyplass, der de plukker ut folk særlig på bakgrunn av «mistenkelig oppførsel». Man må kunne si at de har gjort stor nytte for seg når resultatet er pågripelser i størrelsesordenen minst en person om dagen.

Publikum ved jernbanestasjonen i Brussel voktes med automatvåpen.

Flest jihadister i Europa

Belgia er det landet i Europa som etter folketallet har fostret frem flest jihadister til Den islamske staten. Det estimeres at landet har en muslimsk befolkning på om lag 500 000. Mellom 350 og 550 har tatt seg til IS.