Aktuelt

-Bekjemper dere IS, fortsetter vi kampen i Europa

Han er den eneste som er dømt for deltakelse i terrorstaten IS. Den danske statsborgeren er krystallklar: «Kampen for et islamsk kalifat vil fortsette. Og hvis vi slås på slagmarken, vil dere kun oppleve at kampen fortsetter i Vesten. Sånn er det. Når dere presser Den islamske staten, så presser de tilbake.»

Dansk-tyrkeren Enes Ciftic (24) ble i fjor dømt til syv års fengsel for terrordeltakelse i Den islamske staten. Saken går nå for ankedomstol, og TV2 har møtt Ciftic i fengslet. Han leverer noen interessante tanker:

– Selvfølgelig støtter jeg Islamisk Stat. Det er jo ikke os, der gør noget galt. Det er jer selv, den er gal med. Der er jer, der er årsag til, at der findes folk ligesom mig, og alle de andre, der støtter Islamisk Stat. Nu skal jeg forklare, hvad jeg mener. Det er USA og Danmark og en række andre vestlige lande, der har bombet og dræbt tusindvis af uskyldige civile i Mellemøsten. Først i Irak, så i Afghanistan og nu i Syrien. Jeres indblanding i de konflikter har gjort konflikterne langt værre, end de ellers ville have været. Hvorfor er det, at I skal blande jer i ting, der ikke har noget med jer at gøre?

Men fordi du og andre synes det er forkert med Vestens indblanding i Mellemøstens konflikter, så retfærdiggør det vel ikke terrorangreb på uskyldige, som for eksempel i Nice hvor en lastbil bragede ind i en stor menneskemængde?

– I dræber uskyldige hver eneste dag. Det hører man ikke meget om i danske medier. Men når hævnen så rammer nogle civile i Frankrig eller Tyskland, så er det pludselig en kæmpestor historie. Sagen er jo, at vi bare slår tilbage på samme måde som I rammer mine brødre og søstre i Syrien.

En soldat brennes til døde av Den islamske statens bødler. Alle midler er lovlige. Også på vestlig jord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciftic definerer reporteren som en selvvalgt del av fienden som skal bekjempes. Med alle midler. Det er med andre ord krig, hvis noen ikke skulle ha fått det med seg.

Les hele artikkelen her.