Aktuelt

Trump: – EU faller sammen

Donald Trump er ikke nådig i sin kritikk av Angela Merkels åpen dør-politikk, og spår EUs endelikt. Merkel gjorde en «katastrofal feil» ved å tillate den ekstremt høye innvandringen i 2015 og 2016, sier Trump. Samtidig gir han sin støtte til det britiske folket om å forlate unionen. Flere europeiske land vil gjøre det samme, spår Trump.

«Jeg tror folk ønsker … sin egen identitet, så hvis du spør meg … tror jeg at andre (land) vil forlate (EU),» sier Trump.

Om Merkel falt disse ordene i går kveld:

‘I think she made one very catastrophic mistake and that was taking all of these illegals, you know, taking all of the people from wherever they come from.

‘And nobody even knows where they come from. So I think she made a catastrophic mistake, very bad mistake.’

Det er ikke så vanskelig å være enig i vurderingen av Merkel. Så får vi se om spådommen om EUs kollaps slår til. Det kan vel heller hende at vi etter hvert ser et noe annet EU, der nasjonalstatene gjenvinner identitetsmessige særpreg.