Terrorisme og ekstremisme

Konkret advarsel om kjemisk terrorangrep i Europa

Britene frykter storstilt terrorangrep ved bruk av kjemiske midler. Etter terroren i Berlin før jul, fant tysk politi et forkullet stykke papir som skal ha inneholdt detaljerte opplysninger om et konkret kjemisk terrorangrep på to byer i England. Amerikanerne har på sin side advart britene om at en syrer og vitenskapsmann i 30-årene har tatt seg til Europa. Mannen skal ha hatt en hovedrolle i kjemiske angrep utført i Syria. Det fryktes at han kan slå til med liknende angrep her.

Allerede før Berlin-terroren 19. desember hadde amerikansk etterretning advart britene om at en syrisk vitenskapsmann hadde tatt seg til Europa under dekke av å være en flyktning. Det sies at mannen i 30-årene har spilt en hovedrolle i det syriske regimets giftgass-angrep mot sivilbefolkningen. Amerikanske agenter i Europa har vært i hælene på mannen, som har gått under radaren, skriver BT.dk

Etter terrorangrepet i Berlin, gikk tysk politi til storaksjon (over 250 betjenter) blant annet mot den tidligere Tempelhof-flyplassen, som nå er et asylmottak. Det var her de fant et forkullet stykke papir med informasjon i detalj om kjemisk angrep mot to engelske kystbyer. Daily Express skriver at byene nå er under skjerpet overvåkning.

Over 250 politibetjenter gikk til storaksjon etter terroren i Berlin. Aksjonen førte til funn av detaljert opplysninger om kjemisk terrorangrep mot to britiske byer, skriver flere medier.

Myndighetene er «kjempebekymret»

Britenes statsråd for nasjonal sikkerhet, Ben Wallace, har nylig advart befolkningen om å være forberedt på et storstilt angrep som kan inkludere kjemiske våpen. Samtidig uttaler forbundslederen for brannspersonell at myndighetene er «kjempebekymret» for et kjemisk angrep.

I fjor kom det liknende advarsler fra en vestlig journalist etter at han hadde oppholdt seg hos Den islamske staten. Jürgen Todenhöfer mente at IS kunne angripe Europa gjennom en rekke radioaktive anslag.