Terrorisme og ekstremisme

IS påtar seg ansvaret for massakren i Tyrkia

Den islamske staten (IS) påtar seg ansvaret for massakren som etterlot 39 drepte og rundt 60 skadde på en nattklubb i Tyrkia.

Jakten på gjerningsmannen bak terrorangrepet på nattklubben Reina i Istanbul er i gang. Tyrkiske myndigheter leter etter en mann i 20-årene, som skal prate gebrokkent tyrkisk.

Terroristen skal ha ankommet i drosje til nattklubben, skutt ned og drept en vakt og en gjest utenfor lokalet, før han fortsatte skytingen inne i lokalene der 700 mennesker var samlet for å feire nyttår. Angrepet, som varte i syv minutter, etterlot 39 drepte og rundt 60 skadde. Han skal ha avfyrt mellom 120 og 180 skudd inn i menneskemengden. De fleste av de drepte er ifølge tyrkisk politi utlendinger.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har IS påtatt seg ansvaret for terrorangrepet:

– Som fortsættelse af de velsignede aktioner, som Islamisk Stat udfører mod Tyrkiet, har en heroisk soldat for kalifatet angrebet den mest berømte natklub, hvor kristne fejrer de vantros højtider, lyder det fra IS.

Det antas at gjerningsmannen kom seg unna åstedet ved å ta av seg ytterklærne, kaste fra seg drapsvåpenet – som skal være en Kalashnikov – og deretter blande seg med menneskemengden som flyktet fra nattklubben.