Aktuelt

Dette gjør nok susen!

Da såkalte enslige mindreårige asylsøkere gjerne ville treffe svenske jenter, tro teaterpedagog Mohammad Arvan til med et rollespillbasert kurs i sjekking. På bussholdeplasser.

Å komme som ung flyktning til Sverige og samtidig tilpasse seg en ny kultur er ikke alltid så lett – særlig ikke når man vil treffe en partner, melder Sveriges Radio og forteller glad at et sjekkekurs ordner biffen.

Midt all tilpasningen og språkoppplæringen spurte nemlig noen ungdommer teaterpedagogen Mohammed Arvan om hvordan man treffer svenska tjejer, og Arvan startet følgelig opp et teaterkurs for hvordan man nærmer seg jenter.

– De är helt underbara och vill prata om det och lära sig hur man gör i Sverige, säger han.

Kurset er basert på rollespill, og settingen er som oftest en bussholdeplass. Hvor det altså skal sjekkes:

– Känslorna kommer från magen, och de får sätta sig väldigt nära varandra och känna den här obehagskänslan som kan komma när någon sätter sig nära en, och så testar vi att lägga handen på knät, säger Mohammad som ett exempel säger Mohammad och fortsätter:

– Jag förklarar att man ska gå sakta fram och inte vara för på och närgången.

Sette seg tett innpå en fremmed jente på en bussholdeplass og legge hånden på kneet hennes…? Hvis ikke Arvans sjekketriks er den ultimate definisjon av å være på- og nærgående, er det sannelig ikke godt å vite hva som er det. Det ser i grunn ut mer ut som et grunnkurs i den grenseoverskridende atferden jenter og unge kvinner i hele Europa regelmessig rapporterer om for tiden.

Arvan og hans mannlige elevers sjekkemetode vil sikkert bli riktig godt mottatt av jenter og kvinner i land der majoriteten synes det er innpåslitent nok at du i det hele tatt står på samme bussholdeplass som dem.

For å si det med den frittalende nasjonaløkonomen Tino Sanandaji: What could possibly go wrong?