Eksterne skribenter

Det første Trump gjorde storartet igjen er kvinnebevegelsen

Vi kvinner har fått en ny sak, den mot Donald Trump. Eller hva er vår sak? Er det noen som husker?, spør Gabriele Nase.

Mange søstre må ha sittet og kjedet seg med tingene vi privilegerte kvinner i den vestlige verden gjør. Slik som å revolusjonere DNA-redigering, skrive krimbøker, eller noe annet, stort sett det vi ønsker å gjøre. Med mindre vi ønsker å styre Telenor.

Takket være Donald Trump kan vi nå endelig igjen gjøre det vi kan bedre enn de fleste menn: strikke. Nærmere bestemt luer. Rosa og med hjørner som likner litt på katte-ører. Vi kaller luene «pussy hats», og de har ingenting med katter å gjøre.

I Washington, D.C. og i Bergen fikk vi tredd de rosa strikkeluene over våre hoder og tok til gatene. Det må være raskere å ramse opp stedene i den vestlige verden som ikke fikk høre vårt klare budskap. Vi sa fra om at det ikke er greit å bli såret eller fornærmet av menn på grunn av vår kvinnekropp.

De hundrevis muslimske menn fra Köln fikk ikke oss kvinner til å minnes om det. Men én mann klarte det.

Donald Trump. Ingen ufeilbarlig mann ville i uformelle samtaler sagt det Trump sa om kvinner. Så lenge ikke alle menn er ufeilbare, bør det gjøres noe med det. Taus aksept av realiteten er i alle fall ikke et alternativ lenger, når enda en ikke-ufeilbarlig mann flytter inn i Det hvite hus. For denne gangen var det egentlig vår tur.

Istedenfor Hillary holdt ifølge mediene et spøkelse sitt inntog. Mediene har beskrevet det hver dag så man ble redd.

Det ble også Teresa Shook i Hawaii. Og hun ble rasende og formulerte i sosiale medier det hun mente måtte gjøres – Jeg tror vi bør ta til gatene!

En annen leste innlegget og ble begeistret. Men det gikk fort opp for henne at for å «omforme en sint facebook-gruppe til en progressiv koalisjon», kom hun til å trenge hjelp. Og hvem skal du ringe, når kvinnehatets spøkelse skal drives ut av en progressiv koalisjon?

Linda Sarsour. I tillegg til to profesjonelle, internasjonale aktivister falt valget på henne. Muslimsk aktivist, hijabbærende og jøde-hatende.

Hun er «enhver islamofobs verste mareritt» som Den arabisk-amerikanske forbundet i New York takknemlig omtaler sin daglige leder. Hun ble hyllet av Obama som «Champion of Change». Sarsour har også vært opptatt av å minimere overvåkningen av muslimske miljøer i USA.

Ånden som nå har flyttet inn i Det hvite hus kan komme til å hjemsøke de som hater USA og vår vestlige levemåte. Kan det være vår sak å bekjempe denne? Skal vi bekjempe Trump? Trump, en så irriterende feilbarlig mann, at han endelig fikk oss til å si fra igjen om at vi eier vår kvinnekropp og at det ikke er greit å såre eller fornærme oss som kvinner.

Og som vi fikk sagt det! Det var stort. «One down».

Men når du i hverdagen er ute i Vestens gater, søster, vær redd. Der er det millioner menn igjen å overbevise. Dette blir ikke så lett som med Donald Trump.