Terrorisme og ekstremisme

6 drept og minst 8 skadet i terrorangrep mot canadisk moskè (oppdatert)

Seks ble drept og minst åtte skadet da maskerte gjerningsmenn åpent ild inne i den canadiske moskèen Centre Culturel Islamique de Québec. 40 voksne og barn var samlet til bønn i moskèen da angrepet startet. To menn skal være pågrepet, men lite er foreløpig kjent om deres bakgrunn og motiv. Canadiske myndigheter fordømmer det barbariske terrorangrepet.

Seks ble drept og minst 8 skadet i terrorangrepet mot moskeen Centre Culturel Islamique de Québec søndag kveld. Vitner forteller til nyhetsbyrået Reuters at tre gjerningsmenn åpnet ild blant de 40 menneskene som var samlet til kveldsbønn i moskeen, men så langt er bare to pågrepet.

Et vitne forteller derimot at det var to gjerningsmenn og at de snakket med et tydelig canadisk tonefall, men at de ropte «Allahu Akbar» mens de skjøt rundt seg.

Oppdatering 11.02: Candaisk presse skriver at den ene pågrepne skal ha et fransk navn og være fra Quebec, mens den andre skal ha marokkansk bakgrunn. Opplysningene er enda ikke bekreftet av politiet.

Sources told TVA Nouvelles one of the suspects has a French name and is a Quebec native, while the other has a name of “Arab origin.”

According to La Presse, the second suspect is of Moroccan descent. It is not clear if he is originally from Morocco or if he was born in Canada

Statsminister Justin Trudeau fordømmer terrorangrepet på canadiske muslimer.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, fordømmer angrebet:

– I aften sørger canadiere over de, der er blevet dræbt i et kujonagtigt angreb mod en moské i byen Quebec. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Trudeau på Twitter.

Også Quebecs premierminister, Philippe Coulliard, oplyser på Twitter, at man nu vil gøre alt for at beskytte borgerne.

– Quebec fordømmer kategorisk denne barbariske vold. Solidaritet med muslimske borgere i Quebec, skriver premierministeren blandt andet.

Det er foreløpig ingen opplysninger om de pågrepnes motiv for den barbariske ugjerningen, men ifølge Reuters skal det har vært en økning av hatkriminalitet rettet mot muslimer i provinsen de siste årene. I fjor sommer skal det blant annet ha blitt plassert et grisehodet på trappen til den angrepne moskeen under fastemåneden Ramadan og kort etter ble det delt ut løpesedler med teksten «Hva er verst: et grisehode eller folkemord?» i moskeens nærområde.

Det er planlagt en vake utenfor moskèen mandag kveld.

Som følge av terrorangrepet i Canada øker New York sikkerheten ved byens moskèer.

Saken oppdateres.