Aktuelt

Politiske spenninger som følge av asylsøkers voldtekt og drap på 19 år gammel student

En 17 år gammel afghansk, såkalt enslig, mindre asylsøkers voldtekt og drap på 19 år gamle Maria Ladenburger har vakt folkelig raseri og forsterket de politiske spenningene i landet. 17-åringen, som kom til Tyskland i 2015 under den massive tilstrømmningen som følge av Angela Merkels uansvarlige politikk, etterforskes også for voldtekt og drap på en annen kvinne i området.

En 17 år gammel afghansk asylsøker i Freiburg i Tyskland er arrestert for drapet på 19 år gamle medisinstudenten Maria Ladenburger, som ble funnnet voldtatt og druknet i en elv i Freiburg i oktober. Ladenburger jobbet som frivillig ved et asylmottak og var datter av Dr. Clemens Ladenburger, som er juridsk rådgiver for EU-kommisjonen i menneskerettighetspørsmål.

Den arresterte Hussain K. er forbundet med drapet med DNA-bevis. Bilde: Daily Mail.

Den arresterte Hussain K. er forbundet med drapet med DNA-bevis fra åstedet. Bilde: Daily Mail.

17-åringen, identifisert som Hussein K., kom til Tyskland i 2015 som såkalt enslig, mindreårig asylsøker (EMA) og hadde tidligere vært inlosjert hos en lokal familie i Freiburg. DNA-bevis forbinder ham med drapet på Ladenburger. Tysk politi etterforsker nå om han også kan ha stått bak drapet på 27 år gamle Carolin G., som ble funnet voldtatt og drept etter en joggetur i Endingen nær Freiburg i november.

Drapet har vakt folkelig raseri i Freiburg, og har ført til ytterligere politiske spenninger i landet. Kansler Angela Merkels ansvarsløse åpning av Tysklands grenser under den massive asyltilstrømningen i 2015 har vært sterkt kritisert, og etter en bølge av seksuelle overgrep – med Köln som det mest prominente eksempelet – begått av menn med innvandrerbakgrunn og/eller asylsøkere, går ikke slike forbrytelser upåaktet hen lenger, melder Jyllands-Posten:

Lørdag blev en afghaner så anholdt, og det har antændt fornyede politiske spændinger i landet, der tog imod omkring 900.000 asylansøgere sidste år, og som tidligere på året var hærget af en bølge af seksuelle overgreb på kvinder begået af mænd med mellemøstlig og nordafrikansk baggrund. Det er derfor langt fra ukontroversielt, når en asylansøger eller indvandrer begår grov kriminalitet i Tyskland, og det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland har da heller ikke været sene til at benytte anholdelsen af den unge afghaner politisk: »Vores regering bærer en afgørende del af skylden for denne grusomme handling og for mange andre «isolerede tilfælde», der er sket på daglig basis i Tyskland, siden de ulovlige immigranter fik uhindret adgang til landet,« sagde en af lederne af partiet mandag ifølge Deutsche Welle. Som en reaktion på Altenative für Deutschlands udmelding kom en talsmand for kansler Merkel, der om nogen har forsvaret den politiske linje med at lade flygtninge og migranter komme til Tyskland, ifølge BBC med en opfordring til tyskerne om »ikke at glemme, at der er tale om en enkelt afghansk flygtnings mulige handling, ikke en hel gruppe mennesker, der ligesom ham er afghanere eller flygtninge.«

Alternative für Deutschland er ikke alene om å klandre tyske myndigheter for drapet på Maria Ladenburger. Formannen for det tyske politiforbundet, Rainer Wendt, mener at drapet kunne ha vært avverget dersom landet hadde vært «bedre forberedt på farene som alltid følger med massiv innvandring». Snaphanen har oversatt hele uttalelsen:

Dette og mange andre ofre havde vi ikke haft, hvis vort land havde været forberedt på de farer, som altid er forbundet med masseindvandring. Mens pårørende sørger og ofrene gennemgår unævnelige lidelser, tier repræsentanterne for “velkommenkulturen”. Ikke et medlidende ord, ingen samvittighedskvaler, kun en arrogant fremturen i egen ædel overbevisning.Den grusomme side af denne politik bliver væltet af på ofrene og et gennem mange år nedskåret politi og retsvæsen. Og således vokser faren for vort land hele tiden.

Wendt støttes av Heinz Buschowsky, politiker for SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands) og tidligere borgermester i Berlin Neukölln

Den simple ligning står ikke til diskussion: Var gerningsmanden ikke kommet ind i vort land, ville hans offer sandsynligvis være i live. Men ville Tyskland være fri for kriminalitet, hvis ikke en eneste flygtning var kommet ind i landet? Næppe.

Men faktum er, at gerningsmanden stammer fra et brutalt, patriarkalsk samfund og han forholder sig til kvinder som om de står til hans rådighed. Det vil tage generationer før denne holdning ændrer sig, og disse mennesker ankommer til vore centraleuropæiske værdier.