Eksterne skribenter

Nøytralitet blir identitetsløs

Når etniske nordmenn har satt i gang en «utslettelse» av seg selv, hvorfor skal andre bry seg med å bli integrert og få norske verdier? Nå er det nok nøytralisering, skriver Lily Bandehy, som slår et slag for norsk julefeiring og tradisjon.

«- Tanken er en slags nøytralitet, sier FAU-leder Arvid Berentsen til Aftenbladet, som sier at skolens juleavslutning har vært et betent tema i flere år.»

Identitet

Tanken er identitetsløshet. Tanken er å miste alt som kjennetegner norske verdier og demokrati.

For meg er denne nøytraliteten kvalmende. Hvordan kan man hate seg selv og sin kulturelle identitet slik at man vil erstatte alle ord som har med jul og julesanger, som er en del av den norske tradisjon, å gjøre? Hvorfor skal vi være så nøytrale?

Vi bor i Norge og vi trenger den norske identiteten, det norske språket, den norske kulturen , den norske musikken og norske verdier.

Hvorfor skal vi være nøytrale, slik at hvilken som helst religion og farlige ideologier kan farge oss så fort?

Det er ikke rart at 3000 nordmenn har konvertert. Det er ikke rart at norske ungdommer blir konvertert og dra for å bli IS-krigere, fordi deres identitet er borte. De har ingenting å stå for. Hver gang jeg snakker om hvor god norske mat er, sier mine kollegaer «nei, vi har bare poteter og kålrabi» og de roser karri og sushi.

Hvis jeg sier jeg liker norske folkemusikk, sier de «Nei, den hardingfela og hallingdans.» Og så beundrer de salsa og hiphop. Hvis jeg sier Norge er paradiset , sier de «Nei det er kaldt, Spania og Thailand er best». Norske verdier blir redusert til pinnekjøtt.

Selvhat

Hvor kommer dette selvhatet hos etnisk norske fra? Hvor er deres patriotiske følelsene for landet sitt? Dere klarte å vise motstand mot tyskere, og dere er stolt av deres historie. Nå tar dere flagget under foten og tråkker på det. Hvor er dere på vei?

Når en dame skriver «vi trenger ikke at de som kom til Norge lærer norsk, fordi engelsk er internasjonalt og vi må snakke engelsk» Når skoler går inn for å erstatte ord jul og nisse og julefeiring med «nøytrale ord», er det ikke rart at norske ungdommer blir identitetsløse.

Det er ikke rart at de som kom til Norge ikke vil lære norsk eller intrigere seg i det norske samfunnet.

Når etniske nordmenn har satt i gang en «utslettelse» av seg selv,  hvorfor skal andre bry seg med å bli integrert og få norske verdier? Nå er det nok av nøytraliseringen. Nå er det tid for en porsjon av det forbudte ordet «nasjonalisme» for å vekke etnisk nordmenn.

Kjære rektoren på Nylund skole. Du kan hate deg selv, men du kan ikke hate Norge og norske tradisjoner og kulturen og språket. Jeg er her for å være i Norge, med kjøttkaker, med hallingdans, med hardingfela, med jul og julenisse. Jeg oppdrar mine barn og mine barnebarn til å synge julesanger av full hals, de gleder seg over julaften og julenissen. Og jeg gleder meg til julekonserten.

Lily Bandehys blogg

***

Rektor Frøydis Anthonsen sier nå til Dagbladet at saken beror på en misforståelse, noe journalisten i Stavanger Aftenblad betviler. Han tror skolen har snudd etter omfattende medieomtale.