Aktuelt

Det nærmer seg valg: Merkel går for kraftige innstramninger i innvandringspolitikken og burka-forbud

Den stadig mer upopulære Angela Merkel erklærer at fjorårets massive asylinnvandring ikke kan, bør eller må gjenta seg. Samtidig går hun inn for å forby islamsk ansiktstildekning i Tyskland.

Tysklands kansler Angela Merkel erklærer at hun er bestemt på å forhindre at fjorårets massive asylinnvandring til Tyskland, som mottok nærmere 900 000 migranter, skal gjenta seg, melder Daily Mail.

– En situasjon som den på sensommeren 2015 kan ikke, bør ikke og må ikke gjenta seg. Det var og er vårt, og mitt, erklærte politiske mål, sa Merkel.

På partikongressen uttalte Merkel også at hun ville støtte et nasjonalt forbud mot islamsk ansiktstildekning som niqab og burka alle steder det er «juridisk mulig». – Full tilsløring er ikke passende her, sa hun på CDUs partikongress. Uttalelsen kommer bare måneder etter at kansleren opplyste at komplett tildekkede kvinner har små muligheter til å integrere seg i det tyske samfunnet.

Det er bare en uke siden et overveldende flertall i det nederlandske parlamentet også stemte for å forby full ansiktstildekning på skoler og sykehus. Lovforslaget må godkjennes av senatet før det det kan iverksettes. Forslaget tilsvarer en rekke lignende tiltak som er foreslått blant annet i Frankrike og Belgia, og er et resultatet av de økende spenningene mellom islamske miljøer og den øvrige befolkningen i Europa.

I september godkjente Bulgaria en lov som forbyr ansiktstildekning i det offentlige rom, unntatt når det skjer av helsemessige- og faglige årsaker. Både Italia og Sveits arbeider på lignende lovforslag.