Terrorisme og ekstremisme

Berlin-politiet: Gjerningmannen kan fortsatt være på frifot

Berlin-politiet kan ha pågrepet feil mann, og sier at gjerningsmannen fortsatt kan være frifot. Vedkommende kan være bevæpnet og således i stand til å gjøre mer skade, skriver den tyske avisen Die Welt.

Den tyske avisen Die Welt melder nå at Berlin-politiet tar utgangspunkt i at gjerningsmannen som drepte 12 og skadet nærmere 50 fortsatt kan være på frifot og at han er bevæpnet. Ifølge Die Welt uttaler politiet at de har pågrepet feil mann, den pakistanske asylsøkeren Naved B., og at den reelle gjerningsmannen fortsatt kan gjøre stor skade. Både beredskapspolitiet og spesialstyrkene i Berlin skal være informert om saken.

Politimesteren i Berlin, Klaus Kandt, bekreftet tvilen under pressekonferansen som nylig ble avholdt: «Det er usikkert om han [Naved B.] virkelig var sjåføren. Vi gjør alt for å bekrefte mistanken, hvis det ikke er tilfelle, vil etterforskningen fortsette.»

Berlin-politiet skriver følgende på Twitter: «Den midlertidige pågrepne benekter forbrytelsen. Derfor er vi særlig aktpågivende.»

De oppfordrer også publikum om å være det samme.

Sikkerhetstrusselen i byen ansees fremdeles som svært stor.

Sjefen for det føderale kriminalpolitiet BKA, Holger Münch, sier at de frykter flere angrep. Politiet utelukker heller ikke at det kan dreie seg om flere gjerningspersoner.

Oppdatering: Den pakistanske asylsøkeren Naved B. er sjekket ut av saken og løslatt.