Aktuelt

Sverige brenner

Over store deler av Sverige ble det påtent branner forrige helg. I tillegg så man annet grovt skadeverk, inkludert fysiske angrep på busser. En bussjåfør fikk splintskader da en gjeng ungdommer kastet stein mot bussen han kjørte. Bilbranner ble rapportert fra Helsingborg, Örebro, Uppsala, Västerås og Kristinehamn. Ja, Sverige er et «hett» land.

Man får vitterlig bekreftet sitt inntrykk av et land i krise når man ser en delvis oversikt over hendelser i Sverige forrige helg knyttet til branner av ymse slag og angrep på busser – med mer. Politiet er så hardt presset i forhold til mordetterforskning, som de heller ikke klarer å følge opp, at det nok er liten grunn til å tro at bilbranner og annet «småtteri», som å skade en bussjåfør med glassplinter, får konsekvenser for de unge lovbryterne.

Det kan bli en het vinter i Sverige.

Det kan bli en het vinter i Sverige.

Les rapporten her.