Aktuelt

Omfattende razzia mot islamistisk nettverk i Tyskland

Tysk politi har gjennomført 200 razziaer mot moskèer, boliger og kontorlokaler i ti forskjellige delstater.

Tysk politi gjennomførte tirsdag 200 razziaer i ti forskjellige delstater mot det islamistiske nettverket Die wahre Religion (Den sanne religion). Nettverket, som oppildner til hat, har forbindelse med terrororganisasjonen Den islamske stat og ble nylig forbudt av det tyske innenriksdepartementet. Politiet foretok ransakninger i moskèer, boliger og kontorlokaler, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Razziaene ble gjennomført i delstatene Nordrhein-Westfalen, Hamburg og Baden Württemberg.

– Budskapet til det radikale islamistiske miljøet er klart: Vi tolererer ikke fanatikere som forsøker å radikalisere unge for å sende dem ut i jihad, uttalte innenriksminister i delstaten Hessen, Peter Beuth.

Nettverket består av salafister og har gjort seg negativt bemerket i tysk offentlighet med aggressiv misjonering og utdeling av koranen på tysk. Det siste som ledd i programmet «Les!» (Lies!), hvis mål er at alle husholdninger i landet skal ha en tyskspråklig koran. Da to journalister i 2012 skrev kritisk om prosjektet, fikk de dødstrusler fra medlemmer av nettverket.

Talskvinden for regeringen siger, at mange personer, som har været i Syrien, har kontakter til gruppen, som ifølge de tyske myndigheder rekrutterer jihadister til Islamisk Stat.

Det skal imidlertid ikke har vært noen tegn på at nettverket selv har jatt noen planer om å utføre terrorangrep. Ifølge innenriksminister Thomas de Maizière har de likefullt forbrudt seg mot den tyske forfatningen og oppildnet til hat.