Politikk

Nytt politisk parti uten oss

Over tid har mediene spekulert i mulig nytt parti. I dag fikk vi vite at et nytt parti skal lanseres på torsdag i Porsgrunn i forbindelse med et debattmøte. Jeg skulle deltatt i debatten i Porsgrunn om Norges sikkerhet, med var allerede booket for foredrag i Ålesund. HRS har ingenting med dette eventuelle partiet å gjøre. Det har heller ikke Christian Tybring-Gjedde eller hustruen Ingvil, slik det har blitt hevdet i ulike medier.

Finansavisen, Kapital, Dagbladet og NRK har kjørt frem spekulasjoner, og også noe korrekt informasjon, siste tiden. Ja, vi er en gruppe som har snakket om behovet for et nytt parti i sentrum som tar innvandring og verdipolitikken på alvor. Ja, vi var entusiastiske i en periode, men av ulike årsaker la vi prosjektet om Alliansen på is, og de aller siste ukene har det fra vår side blitt erklært dødt.

Nå skriver Nettavisen at i tilknytning til debattmøtet kommende torsdag i Porsgrunn, skal et parti med angivelig samme navn stiftes, der leder for et interimstyre skal være Hans Jørgen Lysglimt Johansen, redaktør for tidsskriftet Farmand og åpen Trump-tilhenger under det amerikanske valget. Dette fikk vi også informasjon om i dag fra «godt hold».

Over til noe helt annet: For en tid tilbake ble jeg, Christian Tybring-Gjedde med flere invitert av Bjørn Melleby i Debattforum Larvik til en åpen debatt om forsvars- og sikkerhetspolitikk. Altså et rent debattmøte og intet annet. Jeg hadde dessverre glemt at jeg for lengst var booket til bokforedrag for seniorsenteret i Ålesund, og avlyste deltakelsen i Porsgrunn for to uker siden. Like fullt har mitt navn blitt annonsert etter at jeg avlyste møtedeltakelse. Etter hva jeg kjenner til har også Tybring-Gjedde måttet avlyse sin deltakelse.

debattforum_larvik

Så kommer altså oppslaget i Nettavisen nå i kveldingen om at det skal presenteres et nytt parti etter selve debattmøtet:

Men etter at herrene er ferdig med å diskutere forsvarspolitiske spørsmål, ca kl 22.00, er tiden kommet for å presentere det nye partiet – i et nytt møte samme sted.

Videre spekuleres det igjen om Tybring-Gjedde skal være med i det nye partiet:

Siden Christian Tybring-Gjedde også er til stede på det forutgående debattmøtet i Porsgrunn, er det naturlig å tro at også han vil stå fram som en ledende figur i det nye partiet.

Lysglimt Johansen avviser at Tybring-Gjedde har noe med det nye partiet å gjøre. Førstnevnte for øvrig en mann jeg aldri har møtt.

Da jeg kjenner Tybring-Gjedde, kan jeg også avvise Tybring-Gjeddes deltakelse i et nytt parti. Men om mediene av den grunn gir seg med å spekulere i hans deltakelse eller ei, vel, det er jeg jammen ikke sikker på. Jeg synes virkelig denne politiske forfølgelsen av ekteparet Tybring-Gjedde både er kvalmende og tenderer mot en skandale.