Redaksjonelt

Den realitetsorienterte venstresiden lever fremdeles

Håp i et hengende snøre: det finnes fortsatt de som forsøker å gjenreise venstresiden som ordinære borgeres realistiske og rasjonelle talerør.

Den liberale, elititiske venstresiden ligger nede etter to solide, demokratiske kilevinker, men den realitetsorienterte, tradisjonelle venstresiden lever heldigvis enda. Les lektor og forfatter Espen Goffengs knallartikkel hos NRK Ytring:

Trenger venstresiden her i Europa og Norge flere hint nå? Etter Brexit og Trump? Er det på tide å stikke alle fingre dypt ned i jorda og prøve å få kontakt med virkeligheten? Er det på tide å slutte å sitte på Blå og drikke hvitvin mens man diskuterer grensene for identitetspolitikken og hva Chomsky sa om Nicaragua? Eller er det viktigere å bitche om at noen fortalte noen vitser dere ikke liker? Og fortsette å skyve folk unna p.g.a. at de ikke har lært seg alle Facebooks 72 benevnelser for seksuell preferanse?

Huset brenner. Branntrappa er der. Men du vil heller krangle om hvorfor den ikke er rosa enn å faktisk bruke den. La oss se hvordan det går i lengden.