Aktuelt

Navngir mistenkt bak terrorbombene på Manhattan

Politiet navngir Ahmad Khan Rahami som mistenkt bak trykkoker-bombene på Manhattan.

Politiet navngir en mistenkt for trykkoker-bombene på Manhattan som 28 år gamle afghaneren Ahmad Khan Rahami. Myndighetene anser ham for å være bevæpnet og farlig.

9192016manhattanbombingsuspectahmadkhanrahamicreditnypd29 ble skadet av den første bomben, som gikk av i en travel, tett befolket gate i Chelsea på Manhattan. Ytterligere en bombe ble funnet før den gikk av noen kvartaler unna.

Lørdag gikk en rørbombe av i nærheten av et veldedig mosjonsløp til inntekt for amerikanske marinesoldater i New Jersey. Bomben ble utløst før løpet startet og ingen ble skadet.

Rahamis siste kjente adresse skal være i byen Elizabeth i New Jersey, rett i nærheten av togstasjonen hvor enda en bombe ble funnet mandag morgen. Trykkokerbombene skal har vært fulle av metallsplinter for å gjøre maksimal skade.

Alle bombene skal ha vært forbundet med mobiltelefoner og overvåkningsbilder viser mannen som er identifisert som Ahmad Khan Rahami på to av stedene der bombene var plassert.

Ifølge CNN følger etterforskningen nå spor som kan tyde på at det befinner seg en terroristcelle i New Jersey og New York.