Aktuelt

Internasjonale saker fra uke 36

Oppsummering av en del internasjonale nyheter relatert til HRS-områder uke 36.

SVERIGE

Den tidligere SVT-journalisten og forfatteren Elisabet Höglund har over lang tid vedlikeholdt statistikk over mord, mordforsøk, grov mishandling, mordbranner og andre kategorier forbrytelser. Hun forsøker å gå bak den offisielle statistikken – ikke minst Sveriges utstrakte bruk av kode 291 for alt som har med migranter og flyktninger å gjøre.

Hver måned lister hun opp alle tilfellene med detaljert informasjon, og for august er hennes fasit det følgende for Sverige: 13 mord, 51 mordforsøk, 37 tilfeller av grov mishandling, 25 tilfeller av mishandling og 17 mordbranner.
(ElisabetHoglund.se)

I tillegg startet nylig en engelskspråklig side som tar sikte på å kartlegge sosial uro og kriminalitet for hele Sverige, og poster daglig rapporter fra politiets logger og bekreftede hendelser fra media. Her er beskrivelsen deres:

«SwedenWatch monitors the civil unrest that is now occuring in Sweden, and provides up to date information on the current situation. We only report incidents from the Police logs, or verified incidents from newspapers and media channels.»
(SwedenWatch)

I et nylig intervju med TV4 om tiggerforbud, åpnet Sveriges Advokatsamfunds generalsekretær Anne Ramberg for at romfolk skal kunne søke asyl i landet.
(TV4 / TobbesMedieblogg / Anne Rambergs blogg)

Hvorfor bruker det ekstreme venstre i Sverige så mye vold? Spaltisten og økonomen John Gustavsson mener det har med tre hovedårsaker å gjøre.
* Superhelt-komplekset. De ser verden i en svart/hvitt-akse hvor de er «gode» og alle som er uenig med dem er «onde».
* Offerdyrking. De dyrker alle grupper de anser som ofre, f.eks. kvinner, LGBT, etnisk/kulturell minoritet (bortsett fra jøder), overvektige osv.
* Utopisme. Gustavsson mener alle de verste diktaturene i moderne historie er fundert på en utopisk visjon, og at ideen om at mennesket skal kunne lage et perfekt samfunn er den mest dødelige ideen noen har kommet på. For med en slik motivasjon er politiske motstandere selvsagt i veien for «paradiset» den ekstreme venstresiden vil skape – og det rettferdiggjør for dem bruk av vold.
(Avpixlat)

I takt med en sterkt økende muslimsk befolkning i Malmø, stiger også antall antisemittiske holdninger og hendelser.

Nå har selskapet Xenofilia gjennomført en god forretningsidé – nemlig å samarbeide med Judiska församlingen og lokale myndigheter på å spesialutdanne minst 300 lærere, som skal videreformidle hvordan jødehat og rasisme skal bekjempes på byens skoler.

Og kanskje vi snart trenger lignende tiltak i innvandringstette bydeler i Norges største byer?
(Sydsvenskan)

Svenske journalister ligner foruroligende ofte på social justice warriors og innvandringsaktivister, og det kan gå utover mennesker som «the establishment» er uenige med.

Det fikk frilansjournalisten Alexander Fridback merke. Han skriver under pseudonymet Egor Putilov, og i tillegg til å jobbe som saksbehandler hos Migrationsverket har han vært skribent for flere store medier. Nå jobber han for Sverigedemokraternas parlamentariske sekretariat, og driver en blogg hvor han bl.a. beskriver Sveriges forfeilede innvandringspolitikk.

Fridback er innvandrer fra Russland, og selv om han skriver under pseudonym fordi han skal ha mottatt trusler fra bl.a. islamister, bestemte Aftonbladet seg for å «oute» identiten hans i et stort oppslag. Saken kan og bør sees i sammenheng med Expressens outing av identiteten til skribenten Julia Caesar, som også har politisk ukorrekte meninger og er svært mislikt av mange mennesker.

Men – ingen av disse har begått noe kriminelt, og behovet for å henge dem ut offentlig virker derfor mer som en heksejakt og ren brunskvetting, enn en faktisk journalistisk søken etter viktige sannheter.

Siste oppdatering i saken er at Fridback har politianmeldt Aftonbladet for ærekrenkelse, datainnbrudd og personuppgiftslagen.
(Aftonbladet / Putilov.org / EgorPutilov på Twitter / Expressen)

I en podcast produsert av politiet selv, sier regionpolischef Ulf Johansson at Stockholm står overfor svært store utfordringer. Bare i hovedstaden alene utredes 45 mord og 70 mordforsøk, og mange av forbrytelsene skjer i «särskilt prioriterade områden», altså de samme innvandrertette områdene som politiet allerede har store problemer i. Johansson påpeker at i disse områdene er det er vanskelig å samarbeide med lokalbefolkningen, og ikke minst få tak i vitner.
(Dagens Nyheter)

Som vi skrev om nylig får Sverige mye lavere skatteinntekter enn forventet. Grunnet elendig planlegging og en naiv innvandringspolitikk må mesteparten av 10 milliarder kroner som var satt av til velferdstiltak i kommunene, nå i stedet for gå til å dekke opp underskudd. Til og med SVT klarer å skrive en kritisk reportasje om emnet, noe som tilsier at medelsvensson er i ferd med å oppdage hvilken vei det går.
(SVT)

DANMARK

Uansett hva man synes om forfatteren og fritenkeren Lars Hedegaard, er det et faktum at han er en av Danmarks mest kjente islamkritikere, og lever under konstant beskyttelse etter et drapsforsøk i 2013.

En av de mest absurde rettsøvelsene i nyere dansk historie inntraff tidligere i år, da Hedegaard ble dømt for å ha navngitt mannen som begikk mordforsøket – Basil Hassan. Dette skjedde både i boken «Attentatet» og på Facebook. Men mannens navn var allerede kjent via tyrkiske medier, og også København-politiet har erklært at de ikke hadde noe problem ved offentliggjøringen.

Hedegaards begrunnelse var at Hassan fortsatt var på frifot, og ved å gjøre navnet kjent ville det føre til en økt grad av beskyttelse. Men forfatteren ble i stedet for siktet og dømt i Frederiksberg byret (tilsvarer norsk tingrett) til en bot på 10.000 kroner. Dommen ble anket, og i Østre Landsret ble han i forrige uke igjen dømt skyldig i å ha brutt navneforbudet, denne gangen med en bot på 5.000 kroner.

Hedegaard har skrevet en forsvarstale til Landsretten som han fremførte på YouTube, og den anbefales for alle som er interessert i prinsipielle spørsmål rundt ytringsfrihet og islamisme.
(YouTube / Berlingske / Wikipedia)

ENGLAND

Den radikale islamisten Anjem Choudary ble i forrige uke dømt til fem og et halvt års fengsel, for å ha bedt sine tilhengere slutte seg til IS. Det samme ble medhjelperen Mohammed Mizanur Rahman.

Men strafferammen er 10 år, og med en så lav straffeutmåling kan de i tillegg være ute igjen etter bare halvparten av avsonet dom. Dessuten viser en ny rapport fra Justisministeriet i Storbritannia at det er tvilsomt om det er mulig å gjøre noe med holdningene til slike ekstremister.
(BBC / Gov.UK)

I et eksepsjonelt misforstått og naivt forsøk på å øke minoritetsandelen i politiet, har West Midlands Police erklært at de «ikke har noen barrierer i forhold til burka», og at dersom potensielle jobbsøkere ba om å få bruke det islamistiske klesplagget er det noe politiet må vurdere. Samtidig har til og med organisasjoner som Muslim Council of Britain sagt at de er i mot et slikt tiltak.
(Independent / Daily Mail / West Midlands Police)

Myndighetene i Storbritannia ser ut til sende utviste migranter og asylsøkere ut av landet med lavkostflyselskaper. I forrige uke kom det frem at en mann med håndjern hadde ropt «Allahu Akbar», «døden kommer» og «vi kommer til å dø» i nesten to timer, på en easyJet-flyvning fra Gatwick til Venezia 23. august.

Kapteinen ga ingen informasjon til vettskremte passasjerer som trodde de var i livsfare – og valgte heller å be folk om å slette videoer og bilder de hadde tatt av den krakilske mannen.
(Daily Mail)

Air China tråkket i salaten og skrev i flymagasinet sitt at turister til London bør «utvise forsiktighet når de befinner seg i områder med mange indere, pakistanere og sorte mennesker.» De oppfordret dessuten til generelt å ikke gå ut alene i disse områdene på kveldstid, og at kvinner spesielt ikke bør gå ut alene i det hele tatt.
(Telegraph)

I en forsmak på en kommende offentlig rapport om integrering, har Dame Louise Casey uttalt at myndighetene må bli mye bedre på å bekjempe politisk korrekthet, dersom man vil gjøre noe med de dype skillelinjene mellom ulike grupper i samfunnet.

Casey har blitt adlet for sin innsats for de svake i samfunnet, og kritiserte myndigheter over hele Storbritannia for å være altfor redde i forhold til å sette grenser når det gjelder minoritetsgrupper:
«Det er ikke er rasistisk å si at hastigheten og utbredelsen av innvandring har skapt store endringer i England. Eller at når et stort antall mennesker fra en annen etnisk eller religiøs bakgrunn plutselig flytter inn i et område, kan det være skape usikkerhet for de som allerede bor der.»
(Telegraph)

FRANKRIKE

Terrortrusselen tiltar, og bare i løpet av to uker har politiet avverget flere angrep. Statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve har annonsert at myndighetene «daglig» forhindrer terrorangrep, og bare hittil i år har 293 personer blitt arrestert, mistenkt for å ha tilknytning til organisasjoner som ISIS.

I Paris oppdaget man to mistenkelige biler som sto parkert og var fullastet med gassflasker. Den ene bilen sto i nærheten av Notre Dame, og DNA-materiale ledet til arrestasjoner av minst syv mistenkte kvinner og menn som skal ha planlagt å sprenge togstasjonen Gare du Lyon. Bil nummer to sto utenfor synagogen Bar Yohaye i Marseille, og politiet har ennå ikke arrestert noen i saken.
(Daily Mail / Reuters / Sky)

I fengselet i Osny ble to fengselsbetjenter angrepet og knivstukket av en 24-årig islamist som soner på en avdeling for såkalt avradikalisering. Planen til Bilal T skal ha vært å lage en storstilt henrettelse inspirert av ISIS, og begge brødrene til mannen skal være i Syria og kjempe for den islamistiske terrororganisasjonen.
(Express / Wall Street Journal)

I løpet av sommeren og høsten har flere franskmenn blitt angrepet av aggressive muslimer pga. klesplaggene sine – og shorts ser ut til å være spesielt provoserende.

I løpet av forrige uke i Guingamp ble en 17 år gammel jente slått ned av en mann for klesvalget sitt, og i Toulon ble en vennegjeng angrepet av flere unge gutter som ropte til kvinnene at de var «horer» som burde «kle seg nakne». Da de tre mennene forsøkte å forsvare kvinnene ble de brutalt angrepet foran sine barn. I samme by ble også ungjenta Maude Vallet angrepet av fem jenter i juni.
(Le Figaro / Independent / Maude Vallet)

USA

I et utspill som ble forbigått av de fleste medier, kom det amerikanske utenriksdepartementet med en overraskende oppfordring om å avvikle blasfemilover verden over.

David Saperstein er ambassadør for International Religious Freedom, og skrev i en bloggpost på departementets websider hvor sjokkerende det er at nesten halvparten av alle land har lover som regulerer blasfemi, apostasi, konvertering eller såkalt ærekrenkelse av religion.

Det er et prisverdig engasjement – og så får man håpe at Saperstein og hans folk også tar et svært kritisk blikk på hvordan kristendommen fortsatt er altfor sterkt integrert i det offisielle USA.

For mottoet «In God We Trust» ble først offisielt adoptert i 1956, og erstattet da «E Pluribus Unum» («av mange, en») som hadde vært i bruk siden 1782.
(State.gov / Wikipedia)

Etter Hillary Clintons mye omtalte og muligens valgkampødeleggende illebefinnende 11. september, har spørsmålet om helsen hennes kommet opp igjen – og blir denne gangen behandlet av også «seriøse» medier.

To måneder før presidentvalget har også demokratenes leir sett seg nødt til å ty til hardere lut, og fredag kveld kalte Clinton i en tale halvparten av Trump-velgerne for «the basket of deplorables». Hun utdypet i tillegg karakteristikken av disse sørgelige og elendige til å være «rasistene, sexistene, homofobene, xenofobene, islamofobene – you name it

Å grovt fornærme en fjerdedel av den potensielle velgermassen er generelt ingen god taktikk for å vinne et valg, og heller ikke for å beholde noe særlig goodwill til det neste. Et slikt polariserende initiativ – kombinert med bl.a. en del bevisste løgner og beskyldninger om finansielle bånd til Wall Street – er gambling på et høyt nivå, og kan muligens ha kostet henne valget.

Uansett har Clinton-leirens utspill tatt den demokratiske valgkampen til et nytt lavmål. Hvor er Bernie Sanders når man trenger ham?
(Washington Post / New York Magazine / Sargon of Akkad)

Den syriskfødte psykiateren og forfatteren Wafa Sultan har ikke vært i offentlighetens rampelys på en god stund, men i midten av august holdt hun sin første tale på visstnok fem år. Begivenheten fant sted på en American Freedom Alliance-konferanse om demokrati og islamisme, og som vanlig holdt ikke den fryktløse islamkritikeren tilbake.

Hun var igjen uhyre nøye på en av sine sentrale meninger, nemlig at vestlige samfunn kjennetegnes av verdier som medmenneskelighet, respekt og aksept for andres kultur – men at vi ikke må la dette komme i veien for å forstå at islam er en politisk ideologi som spres og påtvinges med rå kraft og frykt. Å følge myke verdier vil uunngåelig føre til vår undergang, mener Sultan.
(American Freedom Alliance / YouTube)

11. september var det 15 år siden to jetlinere fløy inn i World Trade Center i New York City. I den anledning trykket magasinet Europhysics News en artikkel hvor fire ingeniører konkluderer med at en kontrollert nedriving må ha tatt ned alle de tre bygningene. Foreløpig ser det ut som bare tabloidaviser har omtalt artikkelen i det respekterte fysikkmagasinet.
(Europhysics News / Daily Star / The Sun)

TYRKIA

Visumfri reise i Schengen-området er enormt viktig i forhandlingene mellom Tyrkia og EU, og landet truer fortsatt med å gå fra den kontroversielle flyktningavtalen hvis de ikke får viljen sin. Men det europeiske kravet er fortsatt at tyrkerne må oppfylle alle vilkårene EU har satt, og nå er det den Tyrkia-vennlige Thorbjørn Jagland og Europarådet som leder forhandlingene.

Fortsatt gjenstår formelt fem sentrale punkter – men når man tar en nærmere titt på alle vilkårene virker det fullstendig usannsynlig at det gjennomkorrupte landet skal ha klart å oppfylle så mange som 65 av disse. F.eks. skal både Bulgaria og Romania ha gjort seg pene på papiret før de fikk gå inn i EU, men i etterkant var ikke virkeligheten fullt så rosenrød.

Og uansett vil det være en katastrofe dersom 80 millioner mennesker som kan skilte med tyrkiske pass – enten de er lettkjøpte falske eller ekte – får visumfri reise innen EU. Man får ydmykt håpe at avtalen aldri trer i kraft.
(Nettavisen / EUs 72 vilkår)

NEDERLAND

En muslimsk kvinne ble stoppet på motorveien A27 fordi hun skal ha brukt mobiltelefonen mens hun kjørte, som er forbudt i Nederland. Da politiet fortalte henne dette forklarte hun at hun hadde tannverk, og at hun hørte på Koranen for å lindre smerten.

Dessuten hevdet hun å ha legeerklæring for å ikke bruke beltet, i tillegg til å nekte å ta den mannlige politibetjenten i hånden. Kanskje hun trenger et kostbart integreringstiltak for å bli ordentlig nederlandsk?
(Daily Mail)

AUSTRALIA

Nok et islamistisk terrorangrep down under, denne gang en 22-åring i en park i Sydney som ropte «Allahu Akbar, dette er en god dag å dø på» da han knivstakk en 59-årig mann, som skal være i stabil tilstand.

En mulig teori er at ISIS-sympatisøren Ihsas Khan angrep den eldre mannen for å lokke til seg politiet, som han angrep da de kom til åstedet – men ble i stedet for overmannet, arrestert og tiltalt for terrorisme.
(Sydney Morning Herald / Daily Mail)

SYRIA/ISIS

De to supermaktene Russland og USA erklærte forrige uke at de har kommet frem til en avtale for å samkjøre sine militære kampanjer i Syria, redusere sivile tap, og jobbe mot en fredsprosess.

Avtalen gir et tentativt håp, men kritiseres for å være altfor lite spesifikk på en rekke sentrale punkter. Dessuten er der fortsatt en rekke skjær i sjøen – ikke minst at utenriksminister John Kerry har måttet kjempe mot store deler av Obama-administrasjonen, som ikke vil havne så tett og i samme seng som erkefienden i Kreml.
(Reuters / Al Jazeera / New York Times)

Den kurdiske soldaten Asia Ramazan Antar er drept i et selvmordsangrep utført av tre IS-biler mot stillingen hun forsvarte ved frontlinjen, i landsbyen al-Yashli. 19-åringen ble internasjonalt kjent som «den kurdiske Angelina Jolie», men mislikte selv både klengenavnet og oppmerksomheten.

Selv fremhevet hun heller sine medsoldater, og at hun bare var en av mange kurdere som var villig til å gi livet sitt for et fritt Kurdistan. Brigaden hun tilhørte (YPJ) er kjent for å være satt sammen av bare kvinner, og mange har delt bilder som viser både de kvinnelige soldatene i kamp – og kurdiske menn som har flyktet til Europa i stedet for å bli og kjempe ved sine medsøstres side.
(BBC / International Business Times)

IRAK

IS har forbudt bruk av burka, noe som sikkert fikk mange til å humre litt i skjegget. Forbudet gjelder strategisk viktige bygninger i Mosul, og skal ha blitt innført frem etter at flere kvinner med plagget skal ha utført aksjoner mot den islamistiske terrororganisasjonen.
(International Business Times)