Integrering og integreringspolitikk

Hvis du bare skal lese en artikkel i dag

Firebarnsmoren Azra Gilani oppfordrer andre norsk-pakistanske mødre til et hardt tiltrengt oppgjør med medbrakt æreskultur.

I 45 år har Azra Gilani bodd i Norge, hvor hun har oppdratt sine fire barn. I en meget sterk artikkel i Aftenposten tar hun et betimelig oppgjør med andre norsk-pakistanske mødre.

– Nå må dere våkne!, skriver hun og legger til at det er uforståelig for henne «hvordan enkelte foreldre påtvinger sine barn et levesett som vil gjøre dem ulykkelige og skape et gap mellom foreldre og barn.»

Etter å ha bodd i Norge i 45 år, er det første gang jeg skriver et innlegg, for jeg er i grunnen svært provosert.

Jeg er oppgitt over at det finnes foreldre som kan oppføre seg slik mot egne barn. Mammahjertet verker ved tanken på at unge jenter blir drapstruet av egne foreldre, fordi jentene har kjærester eller ikke er jomfruer når de gifter seg.

For meg er det direkte sjokkerende. Som foreldre er det vår oppgave å støtte våre barn, uavhengig av barnas kjærestevalg eller seksuelle erfaringer.

Det som opprører meg enda mer, er fraværet av stemmen til muslimske mødre i denne debatten. Hvorfor står dere ikke opp mot denne behandlingen av jentene våre? Har ikke mange av dere opplevd det samme som deres jenter opplever?

Det er å håpe at Gilanis gripende artikkel blir spredt og lest der den trengs som aller mest.

Les hele i Aftenposten