Religiøse og politiske symboler

Fremskritt: Burka som uniform i politiet

Nei da, det er ikke 1. april i dag. Politimesteren i West Midlands har faktisk nylig sagt at det kan være aktuelt med kvinnelige politibetjenter i burka. Hva gjør man ikke for å prøve å få flere muslimske kvinner ut i arbeid? Hva gjør man ikke for å holde fast ved den lykkelige illusjonen om multikulti? Om islam som fredens religion? Det finnes vel ikke et eneste land i den islamske verden hvor kvinner i politiet bruker burka. Men "alt" er mulig i Europa?

Nei da, det er ikke 1. april i dag. Politimesteren i West Midlands har faktisk nylig sagt at det kan være aktuelt med kvinnelige politibetjenter i burka. Hva gjør man ikke for å prøve å få flere muslimske kvinner ut i arbeid? Hva gjør man ikke for å holde fast ved den lykkelige illusjonen om multikulti? Om islam som fredens religion? Det finnes vel ikke et eneste land i den islamske verden hvor kvinner i politiet bruker burka. Men «alt» er mulig i Europa?

Hijab ble innført i britisk politi, her London, for noen år siden, "suksessfullt", heter det i reportasjen.

Hijab ble innført i britisk politi, her London, for noen år siden, «suksessfullt», heter det i reportasjen.

Jeg måtte lese saken to ganger for å sjekke om dette kunne være en spøk. Det er det å melde ikke. Og la meg føye til dette: Jeg har heller aldri møtt en politikvinne i Pakistan i hijab. Men burka kan bli gangbar vare  – i Midlands, England. Burka vurderes, som det heter, for å få et mangfoldig politi. Hvorfor ikke da også menn i jihad-uniform?

West Midlands Police has said it will discuss letting the traditional Islamic dress – which covers the entirety of a woman’s face and body – to become part of Muslim female officers’ uniform.

At a recent meeting, Chief Constable David Thompson, said he would consider employing staff who wear a burka as he looks to increase black and minority ethnic (BME) officers in the region to 30 per cent.

Vi har ingen barrièrer i forhold til burka, proklamerer den henførte politimester Thompson. Men det tror jeg folk flest har, kjære Thompsen. En kvinnelig politi i burka vil ikke møte motstand når arrestasjoner etc skal utføres? Snakker om å legge opp til massiv konflikt. Jeg hadde aldri funnet meg i en eneste mild henvendelse en gang fra et mobilt fengsel – om jeg så må i fengsel for nettopp det å bruke sunn fornuft. Og hva med menn? Kan disse burkakvinnene ta på huden, eller jakkeermet til en mann?

‘We would need to consider our own rules and cultural sensitivity.

‘Clearly we don’t have any barriers relating to the burka.

‘As it stands we have not had any approaches from potential recruits asking to wear the burka, but if such an approach was made it is something we would have to consider.’

Bedre føre var enn etter snar, altså. Kjære Europa, våkne opp!

Norsk politi om noen år?

Norsk politi om noen år?