Oppsummering av internasjonale saker fra den senere tid: Del 2

Til og med om sommeren skjer det mye mer enn HRS rekker å lage separate artikler om, så her er andre del av en oppsummering av noen viktige internasjonale saker fra den senere tid.

TYSKLAND

Innenriksminister Thomas de Maiziere presenterte «Berlin-erklæringen» 19. august, hvor de foreslår et utvetydig forbud mot burka.
(Deutsche Welle)

En lekket rapport fra innenriksministeriet viser at Tyskland anklager Tyrkia for å ha gitt direkte støtte til islamistiske organisasjoner og terroristgrupper.
(TheLocal.de / Politico)

Antallet bilbranner i Berlin har økt dramatisk i 2016, spesielt de med et mistenkt politisk motiv.
(TheLocal.de)

I juli avslørte en Pew-undersøkelse at i åtte av 10 europeiske land mener over halvparten av innbyggerne at flere flyktninger også betyr økt risk for terror. Men selv om de fleste av den senere tids terrorister i Tyskland har vært islamistiske hevder kansler Angela Merkel hevder at risikoen ikke har økt, og sier også at islam hører hjemme i Tyskland så lenge den praktiseres på en måte som respekterer lovgivningen.
(Pew Research Center / Reuters)

Partiet AfD ligger an til å gjøre gode lokalvalg, og i et nylig intervju med Bild foreslo partileder Frauke Petry at illegale migranter bør kunne sendes til to FN-beskyttede øyer utenfor Europa. I tillegg sa hun at deler av myndighetene som nå jobber med migranter og flyktninger bør gjøres om til en «remigrasjons-avdeling».
(Bild / BBC)

En 24-årig syrisk asylsøker som er forlovet med en 15-årig jente og bor i byen Mutterstadt, ble arrestert bare noen dager før han hadde planlagt å sprenge et fotballstadion.
(Bild / Daily Mail)

En liten gruppe asylsøkere i byen Waldenburg nekter å ta jobber de har blitt tilbudt av de lokale myndighetene, fordi «de er Angela Merkels gjester». Dersom denne holdningen sprer seg kan det bli bekymringsverdig både for Tysklands økonomi og Merkels videre politiske karriere.
(Express / Daily Mail)

USA

Alternative medier og deler av det republikanske partiet har jobbet hardt for å fremprovosere en debatt om Hillary Clintons helse, og bl.a. Infowars presenterte i går e-poster funnet hos Wikileaks som kan tyde på at hun lider av tidlige symptomer på Parkinsons sykdom. Presidentkandidaten har så langt ikke lagt frem noen nylige nevrologiske tester, og større medier (som for det meste støtter henne) har så langt avfeid anklagene som konspirasjonsteorier.
(Infowars / Fortune / CNN / New York Times / HuffPost)

I New York er 35-åringen Oscar Morel siktet for dobbeltmordet på imamen Maulama Akonjee og hans venn Thara Uddin i Queens den 13. august. Mange karakteriserte dette raskt som hatkriminalitet mot muslimer, men politiet oppga senere at det kan se ut til å være resultatet av en pågående gjengkrig mellom lokale latinogrupper og muslimer. Allikevel ser det ut til at flere medier ikke rapporterer dette videre, og sier bare at motivet er «uklart».
(NY Daily NewsInternational Business Times / Heavy)

Amerikanske myndigheter har lenge benektet at den famøse betalingen på 400 millioner dollar til Iran var løsepenger for frigivelsen av fire gisler. Men forrige uke innrømmet utenriksdepartementet at de to hendelsene var knyttet sammen, da talsmann John Kirby sa at utbetalingen av det enorme beløpet var avhengig av at prestestyret garanterte tilbakeføringen av gislene. Kirby kalte dette for «leverage», og ikke «ransom».
(CNN / Washington Post / New York Times)

Huma Abedin er en av Hillary Clintons nærmeste rådgivere, gift med Anthony «dick-pic» Weiner, og vokste opp i Saudi-Arabia. Hun har gjentatte ganger blitt beskyldt for å vise islamistiske tendenser, og søndag brakte New York Post nyheten om at Abedin skrev svært kontroversielle og radikale artikler i «Journal of Muslim Minority Affairs», som også store deler av Abedin-familien er tilknyttet.
(New York Post / Heavy / Daily Mail / News.com.au)

I 2015 ga ekteparet Bill og Hillary Clinton 1.042.000 dollar til veldedighet – og en million av disse gikk til The Clinton Foundation.
(Washington Times)

FRANKRIKE

The satiriske franske magasinet Charlie Hebdo har igjen mottatt konkrete dødstrusler, etter at de trykket en forside som har blitt beskyldt for å gjøre narr av muslimer. Ironisk nok var forsiden til støtte for muslimer og imot det nylige burkiniforbudet på deler av den franske rivieraen.
(The Independent)

Antall mennesker som bor i «The Jungle» nær Calais har steget dramatisk i den siste tiden, og i tillegg har voldelige migranter angrepet og ødelagt biler.
(Express / The Sun / Daily Mail / Express)

RUSSLAND

For første gang i Russland har ISIS har tatt på seg ansvaret for et terrorangrep, etter at to tsjetsjenske menn bevæpnet med pistol og øks prøvde å drepe to politimenn i byen Balasjikha, nære Moskva.
(The Independent)

I et intervju med Interfax sa den russiske muslimske lederen mufti Ismail Berdiev bl.a. at det livsfarlige inngrepet kvinnelig kjønnslemlestelse er «harmløst» og «nødvendig for å redusere kvinners seksualitet», og at Russland må «omskjære alle kvinner for å forhindre seksualitet og verdens fordervelse».
(Aftenposten / Human Rights Watch / Breitbart)