Islam

Allah viktigere enn sønnen

En somalisk mor nekter å selge lodd for sønnens fotballklubb. Loddsalg sidestiller hun med gambling, som er en alvorlig synd i henhold til Muhammeds islam. Den tapende part er sønnen på 10 år, som dermed ikke får spille fotball. Men nå skal Strømmen fotballklubb sette seg bedre inn i islam for å få en løsning på morens konflikt med Allah og Muhammed. Vi aner hvor det bærer: Norsk skikk og kultur skal igjen overkjøres.

Selvsagt er det leit at en gutt på 10 år sendes hjem fra treningen fordi moren ikke gjør sin plikt for klubben. Gutten er uskyldig og skulle ikke opplevd dette, mener jeg.  Men hvor ligger ansvaret? Selvsagt ligger det mos moren, Shamira Mahamed, som innvandret fra Somalia for 11 år siden. Mahamed har tydeligvis valgt bort integrering i det norske samfunnet til fordel for bokstavtro islam. Det er helt og holdent hennes eget valg. Hun lar altså antatte «hellige» tekster overstyre sønnens behov. At hun fastholder denne kleskodeksen, sier også det meste om hennes vilje til å styre unna det norske fellesskapet.

Faksimile. Romerikes Blad

Faksimile. Romerikes Blad

I forrige uke ble sønnen sendt hjem fra trening med Strømmens tiåringer. Dette fant Shamira Mahamed senere ut på e-post hvor laglederen skrev at sønnen ikke fikk delta på noen aktiviteter så lenge hun ikke har betalt inn 787,05 kroner for klubbens loddsalg som gjennomføres to ganger i året.

Det synes Mahamed er helt urimelig. Medlems- og treningskontingenten dekkes av det kommunale aktivitetskortet som dekker én aktivitet.

– Han skjønte ingenting og jeg var usikker på hvorfor han ble sendt hjem, helt til jeg så denne eposten. Dette er veldig trist. Han er så glad i fotballen. Det er det han vil drive med på fritiden, sier moren.

Mahamed forklarer at hun ikke kan gjøre «ting jeg ikke har lov til å gjøre». Denne «loven» er altså sharia.

– All form for gambling strider mot troen vi muslimer har. Loddsalg er jo nettopp dette. Dugnadsarbeid er også en utfordring, men jeg stiller opp på så mye som jeg kan, og er også villig til å jobbe ekstra med dugnad for å kompensere for manglende loddsalg siden han synes fotball er så morsom

Dugnad er en utfordring, får vi vite. Hva er utfordrende? Kunne journalisten løftet mikrofonen? Er det nær kontakt med fremmede menn, med oss vantro, med pølser med svinekjøtt?

Mahamed forklarer videre: «Det er kun jeg som skal møte min Gud når jeg dør. Og det er kun jeg som kan svare på hvorfor jeg har valgt som jeg gjorde i livet mitt. Det er valg jeg må stå for selv.» Og så bør du svare sønnen din på hvorfor du satte han i en slik situasjon?

Professor Berit Thorbjørnsrud mener Mahamed kan sjekke det religiøse grunnlaget med lærde. Ja, la oss få en lang og dyptpløyende diskusjon om det teologiske grunnlaget for forbud mot gambling. Det er akkurat det vi trenger mer av i vår moderne tid basert på kritisk fornuft?

Det mener i hvert fall daglig leder i klubben, Morten Teigen. Han forteller at det er første gang han hører at loddsalg kan tolkes til å være i strid med Islam.

– Ja, det er en helt ny problemstilling for oss. Det er åpenbart at vi må sette oss mer inne i dette, sier Teigen.

Teigen antyder at det kan være «noen misforståelser» mellom mor og «den aktuelle lagledelsen». Da tror jeg at saken allerede er løst: Det gjøres et unntak for Allah og Muhammed. Slik hangler Norge i islamiseringens retning. Du verden så effektivt bokstavtro islam fungerer i sin maktkamp mot omgivelsene. Vi bøyer oss i støvet.