Aktuelt

3 av 4 barn lever i fattigdom

Nye tall viser at 41 prosent av pakistanske barn i Norge lever i fattigdom. Dette er resultatet etter 50 års botid i Norge og milliarder av kroner til integrering. Blant somaliere er tallet 74 prosent, og irakere ligger på 60 prosent. Men det er et lyspunkt, ifølge leder for Somalisk Nettverk: Flere somaliske kvinner tar buss og t-bane.

Det er Dagsavisen som refererer SSB-tallene.  At innvandring fra førmoderne stamme- og klansamfunn der kvinneundertrykking trives meget godt, og de som kommer (oftest) ikke har en høyere utdannelse – knapt nok skolegang i det hele tatt – skulle få slike resultat, burde kanskje ikke overraske oss lenger?

Sylvi Listhaug

Har integreringsminister Sylvi Listhaug noen effektive tiltak for å løfte disse barna inn i et bredt folkelig fellesskap?