Kriminalitet

Knivstakk mor og døtre for usømmelig påkledning

Mor og tre døtre angrepet og knivstukket av 37 år gammel fransk-marrokansk mann. Motivet skal ha vært at de fire gikk kledd i shorts og t-skjorte på feriestedet hvor begge familiene bodde.

En 37 år gammel fransk-marokkansk mann angrep og knivstakk en mor og tre døtre på 8, 12 og 14 år på et feriested nær byen Laragne-Montèglin i Sør-Frankrike. Gjerningsmannen skal ha vært oppbrakt over at de fire var for «sparsomt påkledd» i shorts og t-skjorte. 8-åringen ble kritisk skadet, men tilstanden skal nå være stabil, melder the Guardian.

37-åringen angrep først de tre døtrene utenfor, før han gikk inn i ferieleiligheten og knivstakk moren. Alle fire ble fraktet til sykehus.

Mens byens påtaleansvarlige Raphaël Balland sier at 37-åringens motiv er «ullent» og at det ikke ble ytret noe under angrepet som skulle tyde på religiøst motiv, sier representant for regionsmyndighetene, Amaury Navarranne, at angrepet utvilsomt var religiøst motivert.

Viseordfører i Laragne-Montèglin, Jean-Marc Duprat, uttalte tidligere til pressen at motivet for angrepet var gjerningsmannen var opprørt over at moren og døtrene gikk for lettkledd.

Den fransk-marokkanske overfallsmannen var på ferie med kone og to barn på samme sted som ofrene og er kjent av politiet for et tilfelle av husbråk for 17 år siden.