Terrorisme og ekstremisme

Dødstallene stiger raskt: 77 meldes drept i terrorangrep i Nice

Kaos hersker i Nice etter det offisielle kilder nå omtaler som et angrep.

Dødstallene i Nice stiger raskt. 77 personer meldes drept og franske myndigheter frykter at antallet drepte vil stige. Over hundre meldes skadet i det offisielle kilder nå omtaler som et terrorangrep.

En lastebil kjørte rett inn i folkemengden som var samlet på Promenade des Anglais for å se på fyrverkeriet i anledning nasjonaldagen. Lastebilen meide ned fotgjengere i løpet av en to kilometers strekning, før sjåføren kom ut av bilen og åpnet ild mot folkemengden. Franske myndigheter bekrefter at sjåføren ble skutt og drept av politiet og at lastebilen var lastet med våpen og eksplosiver. Det er fortsatt uklart om det var flere gjerningsmenn i bilen. Situasjonen er fremdeles svært uoversiktelig og innbyggerne i Nice er blitt bedt om å holde seg innendørs.

President Francoise Hollande skal være på vei til Paris for å delta på et krisemøte, mens innenriksminister Bernard Cazeneuve på vei til Nice.