Redaksjonelt

6. juli 2016

Det blir publisert så mye leseverdig for tiden at vi dessverre ikke rekker over alt eller får skrevet selvstendige artikler om det. Derfor legger vi ut klipp og lenker til saker vi antar at våre lesere vil ha interesse av.

-Svenske medier har sveket i innvandringsspørsmålet, skriver sjefredaktør for Broen.xyz Hilde Sandvik i Svenska Dagbladet:

Det högsta priset för undfallenheten är det dock andra som får betala. Pressens främsta uppdrag är att avslöja och undersöka brister i samhället. Istället har stora delar av svenska medier vänt ryggen till, och bär därmed sin del av ansvaret och skulden för att de ökade skillnaderna har fått växa fram. När medierna väljer att inte rapportera, är konsekvenserna allra värst för dem som berörs, de som lever i utanförskap.

– Dette er nok et eksempel på holdninger som er ment å være forståelses- og hensynsfulle overfor andre kulturer, men som dessverre lander som digre kulturrelativistiske mageplask i bassenget, skriver kommentator Tone Angell Jensen i Nordlys:

Vi skal nemlig gjøre det motsatte av det denne læreren mener. Vi skal la jentene ha bikinien sin på. Vi skal la Omar (navnet på gutten er endret) og alle andre smågutter se jentenavler i søkk og kav, enten guttene kommer fra muslimske hjem eller fra andre religiøse grupper. For det er slik vi har det i Norge. Navler er ikke tabu, det er heller ikke naken hud. Og de som kommer hit må innordne seg våre skikker og vår hverdag, ikke motsatt.