Aktuelt

Tyskland: 69.000 forbrytelser begått av asylsøkere på tre måneder

Det tyske forbundspolitiet (BKA) har kartlagt kriminaliteten blant asylsøkere til landet og har samlet inn data fra Tysklands 16 delstater. I de tre første månedene av 2016 er det registrert hele 69.000 lovovertredelser eller forsøk på lovbrudd begått av asylsøkere.

Det tyske forbundspolitiet (BKA) har kartlagt kriminaliteten blant asylsøkere til landet og har samlet inn data fra Tysklands 16 delstater, melder Jyllands-Posten. BKA fastslår at størstedelen av asylsøkerne ikke har begått noen former for kriminalitet i de tre første månedene av 2016. Likevel er det registrert hele 69.000 lovovertredelser eller forsøk på lovbrudd begått av asylsøkere i samme periode.

kölnDe fleste gjerningmennene kommer fra Nordafrika, Georgia og Serbia. Flere av sakene involverer imidlertid asylsøkere fra Syria, Afghanisan og Irak, men i forhold til det samlede antallet asylsøkere som kommer fra disse landene er antallet kriminelle lavt, fastslår politiet i en rapport.

23 prosent av de kriminelle forholdene dreier seg om ran, overgrep og vold. Nesten hver tredje forbrytelse dreier seg om tyveri, mens noen færre er innbrudd og forfalskninger.

Da der er tale om den første rapport på området, kan der endnu ikke siges noget om udviklingen, ligesom BKA ikke har offentliggjort, hvor stor en procentdel migranter og flygtninge udgør af den samlede mængde kriminalitet i landet.

Ikke desto mindre viser rapporten, at andelen af kriminalitet blandt migranter og flygtninge faldt med 18 pct. fra januar til marts.

Rapporten kommer på et tidspunkt, hvor der er stor intern debat om, hvorvidt Tyskland har taget imod for mange asylansøgere. Over en million mennesker søgte asyl i Tyskland sidste år, hvilket både tilhængere og modstandere har tilskrevet den konservative kansler Angela Merkels lempelige flygtningepolitik.

Siden nytårsnat, hvor flere kvinder blev udsat for seksuelle overgreb i flere tyske byer af primært unge mænd med udenlandsk oprindelse, har bl.a. det stærkt indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland imidlertid fået stor vælgertilslutning med en politik, der går stik imod Angela Merkels kurs.

I forbindelse med masseovergrepene i Köln nyttårsaften kom det frem at delstatens myndigheter var kjent med at tilvandrede unge kriminelle nordafrikanere stadig begikk kriminalitet helt åpenlyst i og på området rundt sentralstasjonen. De unge mennene betegnes av tysk politi som “nafrier”, og er ansett som så aggressive og farlige at politiets egne retningslinjer sier at betjenter ikke må nærme seg dem for å kontrollere identiteten deres eller anholde dem alene. Politiet anbefales å gå to eller aller helst flere i følge, da disse mennene oppgis å bære våpen som kniver, pepperspray og knokejern. De tillates altså å streife fritt rundt og livnære seg av kriminalitet blant sivile barn, kvinner og menn på et trafikalt knutepunkt i en europeisk by. I januar 2016 viste en offisiell rapport fra innenriksministeriet i delstaten Nordrhein-Westfalen at hele 40 prosent av innvandrere fra Algerie, Marokko og Tunisia har begått kriminalitet i Köln og omegn innen ett år etter ankomst til Tyskland.