Terrorisme og ekstremisme

Tyrkia: 36 drept i terrorangrep i Istanbul

36 mennesker er drept og over hundre såret etter gårdagens terrorangrep i Istanbul. Tyrkiske myndigheter mener Den islamske stat (IS) står bak.

36 mennesker er døde og over 100 såret etter et selvmordsangrep på flyplassen i Istanbul. I følge statsminister Binali Yildrim tyder mye på at terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) står bak.

Tyrkiske myndigheter mener at det var tre gjerningsmenn, som alle skjøt vilt rundt seg i flyplassterminalen før de sprengte seg selv. Et øyenvitne forteller at tyrkisk politi åpnet ild mot terroristene, men lyktes ikke i å forhindre dem i å utløse selvmordsbeltene.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Med gårsdagens angrep har det hittil i år vært minst 14 terroraksjoner i Tyrkia, flere av dem i Istanbul og Ankara. Nær halvparten har vært bilbomber rettet mot politiet og militære mål i kurdiske områder.