Aktuelt

Store statsmenns seriøse svar

Vi europeere bør være dypt takknemlige for at vi blir regjert av store statsmenn som vet å håndtere en krise med beslutningsdyktighet og verdighet.

De tar mål av seg til å diktere et helt kontinent, de har flere ganger tilsidesatt resultatet av folkeavstemninger, de vil regulere hva særlig motstandere av politikken de fører kan si og ikke, de har løyet for medlemslandenes over 500 millioner innbyggere for å avskaffe nasjonalstatenes grensekontroll og de er fullstendig handlingslammet – utover å skjelle ut på Europas fremmedfryktende, utakknemlige innbyggere, selvsagt – i møtet med enhver krise deres egen politikk har medført.

Utrolig nok tar EU-kommisjonen nå skjeen i en annen hånd og går inn for å vise de uvaskede masser at deres politiske konstruksjon kan handle både raskt og effektivt når det virkelig gjelder:

Kommissionens formand og talsmænd skrotter engelsk i taler og udtalelser efter briternes farvel.

Da EU-Kommissionens øverste talsperson, Margaritis Schinas, mandag åbnede den daglige middagsbriefing for pressen, talte han udelukkende fransk.

Briefingen plejer ellers at foregå på skiftevis fransk og engelsk, men allerede inden den britiske regering har meddelt, at Storbritannien ønsker at forlade EU, har Europa-Kommissionen truffet en symbolsk beslutning.

Skal si vi er heldige med at Europa blir regjert av store statsmenn som vet å håndtere en krise med beslutningsdyktighet og verdighet.
Tenk bare på hva som kunne skjedd med Europa hvis vi for eksempel ble regjert av mennesker som var så fullstendig i sine sårede, inflaterte egoers vold at de reagerte som umodne drittunger på plutselige kriser?