Aktuelt

Seminar om eks-muslimer på Litteraturhuset

Organisasjonen Secular Forum arrangerer seminaret Ex-muslim: Hvor farlig er det å forlate Islam? på Litteraturhuset tirsdag 21. juni klokken 18.00.

Organisasjonen Secular Forum arrangerer seminaret Ex-muslim: Hvor farlig er det å forlate Islam? på Litteraturhuset tirsdag 21. juni klokken 18.00.

I en pressemelding skriver Secular Forum:

seminar«Når vi møter flyktninger fra den «muslimske verden» har vi lett for å anta at de er muslimer. Men mange av de som har flyktet fra diktaturer som Iran, Afghanistan og Saudi Arabia, tar ikke bare avstand fra regimene de har flyktet fra, de har også tatt et oppgjør med regimenes religiøse fundament – Islam.

Stadig flere står nå fram som ex-muslimer, men blant muslimer blir de kalt frafalne, vantro eller kafir. I flyktning- og innvandrermiljøene i Europa kan det få store konsekvenser å stå fram som frafallen, så mange er ex-muslimer uten å snakke åpent om det. I dette seminaret spør vi; Hvor farlig er det å forlate Islam i dag? Hvilke konsekvenser kan det få for den enkelte?

Til å innlede på dette temaet har vi invitert Mina Ahadi, som er en av grunnleggerne av German Central Council of Ex-Muslims og en markant menneskerettforkjemper og pioner for ex-muslimer i Europa. Hun har bakgrunn som flyktning fra Iran og nå bosatt i Tyskland.

Til debatten har vi blant annet invitert Cemal Knudsen Yucel, som er en markant samfunnsdebattant og leder for Ex-muslims of Norway. Cemal er norsk med bakgrunn fra Tyrkia.»

Vel møtt!