Eksterne skribenter

Islam er maskulin

Hvorfor har islam forvrengt kvinneligheten til en ting som kan eies, spør Lily Bandehy.

Kvinnen er natur, kvinnen er poesi, kvinnen er skjønnhet, men i islam er hun bare synd.

Hvorfor er symbolene for Gud i Islam maskuline? Allah er mann, og mannen er kongen og Guden på jorda? I islam kvinner er nedvurdert, hatet og utstøtt. Kvinnen skal ikke være leder, hun skal ikke lede fredagsbønn, hun skal ikke stå i samme rekke som menn. Menn er ledere, menn står først. Hun er ikke en del av samfunnet. Hun skal være usynlig. Hun er avskåret fra å forsørge seg selv, hun kan ikke bestemme over seg selv.

Lily

Hun kan ikke velge sin partner. Hun skal adlyde. Islam har hinderet henne ved hjelp av fysisk makt, slik at hun kan ikke gi uttrykk for sin motstand mot et system som nekter henne å være et individ. En myndig person. Hun skal kjøpes gjennom medgift, hun skal eies. Hvor hennes sang, dans, kropp er synd?

«Religion har omformet selve kvinnens person. Når vi sier «kvinne i islam» tenker vi automatisk på kjønnsorganet hennes. Kvinnen er et kjønn. Islam har tatt livet av kvinnen. Kvinnen finnes ikke mer, bare et kjønn eller spøkelse som kaller seg «kvinne»». Adonis, syrisk poet.

Hvorfor har islam forvrengt kvinneligheten til en ting som kan eies?. Koranens vers har sørget for at kvinnen ikke tilhører seg selv. Koranens vers beskriver mannen som gud og kvinnen som hans eiendom.

«Deres kvinner er en åker for dere, så gå til deres åker slik dere ønsker, alt på beste måte» Koranen 2:223.

«Hvis de viser seg ulydige, så forvis dem til værelset deres og gi dem pryl» Koranen 3:38 (4:34)

«Ta til ekte det som passer dere av kvinner, to, tre eller fire – eller med deres slavinner» Koranen: 4:3

Hva slags Gud er det som kan snakker så nedverdigende om kvinner. Tar dem, gi dem bort. Er ikke kvinner mennesker? Har ikke følelser? Jeg tror ikke alt dette er Guds ord. Koranen er ikke Guds ord. Koranen er Muhammads ord. En syk mann som hatet kvinner. En mann som mistet sin mor under fødselen, og han hatet henne. Han følte at mor sviktet ham som barn.  Han bygger opp en religion basert på hat mot kvinner. Hans ord og handling har stemplet kvinner som symbol for synd.

«Majoriteten i helvete er kvinner», Muhammad.

«Menn har autoritet over kvinner i kraft av den forkjærlighet Gud har innrømmet dem fremfor kvinnene» Koranen 4:38 (4:34)

«Dog har mennene et fortrinn fremfor dem. Gud er mektig,- vis» Koranen 2:228

Koranens vers er kjønnsdiskriminerende, bærer kvinneforakt og de er mannssjåvinistiske. Kvinne er ikke et individ, eller vesen som får lov å tenke, eller eie sin kropp. Hvorfor tror så mange kvinner på en Gud og en profet som er så urettferdig mot dem?  Gud gir oss ingen ting på jorda eller i paradiset.

I islam vi er blitt skapt som en gjenstand for å tilfredsstille mannens seksuelle begjær, mannens makt. Vi ble skapt for at mannen skal få bekreftelse. Og jeg forstå ikke de vestlige feminister som støtter hijab og andre islamske symboler. Jeg forstår ikke de kvinnelig norske politikere som har stått bak økonomisk støtte til moskeene og de muslimske bedehusene. Jeg forstår ikke Erna Solberg når hun besøker koranskoler.

Dere ser ikke hva har skjedd med deres medsøstre i tusenvis av år? Hvordan de har blitt slått, drept, solgt, steinet, voldtatt, pinnet til døden ved hjelp av koranens vers? Kan dere for en gangs skyld leser koranen og forstår deres medsøstres, i mange muslimske land og i Norges smerte? Hvor er deres solidaritet og medfølelse. Når skal dere kreve at fredagsbønnen skal ledes av kvinner? Når dere skal kreve at moskeene blir ledet av kvinnelige imamer?

Her kan du se klipp fra debatt om kvinner og Islam på Litteraturhuset tidligere i år.

Artikkelen ble først publisert på forfatterens utmerkede blogg Ytringsfrihet og religion, og er gjengitt i sin helhet med forfatterens vennlige tillatelse.