Innvandring

Spytter på det landet som har gitt han alt – utenom tre hustruer

Tilfellet Daham Al Hasan var vakt stor oppsikt i Danmark. Han fikk først familiegjenforening med en kone og deres angivelige åtte barn, deretter fikk han gjenforening med ni barn til tilhørende to hustruer til. Altså har han fått innvilget til sammen 18 familiegjenforeninger, og bare i barnebidrag vil dette koste den danske staten over 200 000 kroner i året.

Den 47-årige syreren Daham Al Hasan fikk opphold i Danmark for to år siden. Han som verken har lært seg noe dansk eller arbeider klager nå sin nød: Han har kun fått familiegjenforening med en hustru og 17 barn. To hustruer er gjenværende i Midtøsten. Dette er dypt urettferdig, mener Hasan. Så kommer det en «hilsen» til danskene: – Barna mine skal ikke gifte seg med noen av dere. For vi er muslimer. Men hvis dere konverterer til islam, da kan vi snakkes nærmere.

Tilfellet Daham Al Hasan var vakt stor oppsikt i Danmark. Han fikk først familiegjenforening med en kone og deres angivelige åtte barn, deretter fikk han gjenforening med ni barn til tilhørende to hustruer til. Altså har han fått innvilget til sammen 18 familiegjenforeninger, og bare i barnebidrag vil dette koste den danske staten over 200 000 kroner i året.

Foreløpig kun en kone og åtte barn. Ni barn til skal ankomme, og pater familia mener Danmark også må sørge for at hans to gjenværende koner får bo sammen med han i Danmark.

Foreløpig kun en kone og åtte barn. Ni barn til skal ankomme, og pater familia mener Danmark også må sørge for at hans to gjenværende koner får bo sammen med han.

Men Hasan er ikke fornøyd. Han mener Danmark må innrette seg etter hans behov slik at han får hele storfamilien til landet og kan fortsette sitt flerkoneri med Christiansborgs velsignelse.

– Jeg vil gå så langt, at vi stadig væk skal bevare vores kultur og vores familiestruktur, siger Daham Al Hasan.

Ja, slikt blir det integrering av!

Hasan har antakelig satt Danmarksrekord i antall familiegjenforeninger siste årene. Det kan bli flere med årene, for ekteskap med dansker vil ikke Hasan ha noe av.

– Jeg respekterer Danmark meget, og jeg har stor respekt for de danske unge – både drenge og piger, men det er religionen, der gør, at jeg ikke ville acceptere, hvis mine børn blev gift med en dansker, siger han.

– Jeg er muslim, og mine børn skal giftes med muslimer.

Hvis en dansker bliver muslim, så ville jeg acceptere det, forklarer han.

Denne vennlig innstilte nye «dansken», som så langt har fått hentet en kone og åtte barn, mens ni andre barn er innvilget opphold, vil etter dagens danske regler få over 200 000 skattefrie kroner i barnebidrag fra de vantro danskene. Danmark har, som Norge, ingen øvre grense for barnebidrag. Taket på maksimalt 35 000 kroner innført av den tidligere VK-regjeringen under Anders Fogh Rasmussen, fjernet den sosialdemokratiske regjeringen. Nå vurderer Folketinget å gjeninnføre en maksgrense.

Det ville nok være ganske fornuftig.

Utenrikspolitisk talsperson for De konservative og selv født i Syria, Naser Khader, er provosert over at Hasan verken vil arbeide eller lære seg dansk. Hasan har legeerklæring på at han er for syk til det. Men som en politiker fra Socialdemokratene sier det: Kan han stille i fjernsynsdebatt med en toppolitiker, kan han vel klare et par timers danskundervisning om dagen?