Aktuelt

Debattmøte: Kan islam reformeres?

Secular Forum avholder debattmøte på Litteraturhuset torsdag 19. mai klokken 18.00 og etterlyser politisk engasjerte tilskuere. Er Islam forenlig med et sekulært demokratisk samfunn som Norge? Mange muslimer mener at et godt samfunn er et samfunn tuftet på islamske lover – Sharia. Betyr det at for muslimer…

Secular Forum avholder debattmøte på Litteraturhuset torsdag 19. mai klokken 18.00 og etterlyser politisk engasjerte tilskuere.

Er Islam forenlig med et sekulært demokratisk samfunn som Norge? Mange muslimer mener at et godt samfunn er et samfunn tuftet på islamske lover – Sharia. Betyr det at for muslimer er et godt samfunn et samfunn hvor muslimer er privilegerte på bekostning av de vantro, at frafalne skal halshugges og utro kvinner skal steines, og hvor enhver kritikk av Islam skal straffes med døden. Eller finnes det andre måte å tolke Koranen på? Videre vil vi spørre hvem som bør lede arbeidet med å fremme liberale og sekulære verdier innenfor de ulike muslimske miljøene i Norge.

SSI

(Artikkelen er oppdatert og sterkt forkortet på grunn av en rekke misforståelser. Red. beklager.)