Islam

Vi sover, så fri oss fra opplysning!

Det skjedde noe underlig sørpå i vårt land onsdag kveld. På pulten til hver enkelt bystyremedlem lå det en gave fra en person som mener vi lever i en tid der opplyste politikere og medier er av største betydning for en god fremtid. Boken forteller om en ny totalitær ideologis…

Det skjedde noe underlig sørpå i vårt land onsdag kveld. På pulten til hver enkelt bystyremedlem lå det en gave fra en person som mener vi lever i en tid der opplyste politikere og medier er av største betydning for en god fremtid. Boken forteller om en ny totalitær ideologis fremmarsj, og denne boken er faktisk omfavnet av folket. Like fullt raste forbannede politikere: Beskytt oss mot slike ufyselige ideer! Et bokbål var like rundt hjørnet før ordføreren roet det hele ned ved å beklage «tabben». De av oss som husker grunnsetninger fra historietimene, kjenner igjen et mønster: Så mange i de maktfulle rekkene lukket øynene på 1930-tallet da et annet umenneskelig tankesett fikk bre om seg.

Det er bare å innrømme det: Av og til rygger jeg forskrekket, trekker pusten ned i magen, ser en annen vei mens jeg løfter meg opp i et fugleperspektiv. Det hele som utspiller seg fra tid til annen er av en slik verden at man kan bli vettskremt av langt mindre absurde hendelser.

Vår tids kjetteri ser ut til å være samlet mellom to permer i Islam. Den 11. landeplage, og skulle man tro medlemmer i Kristiansand bystyre, hjemmehørende på det som gjerne går under benevnelsen «bibelbeltet», er ikke bare de mørkeste kapitler i bibelen og deres tilhengere fredet fra ethvert granskende blikk, det gjelder i aller høyeste grad, ja, kanskje i enda høyere grad den hellige Muhammed og hans flere tusen sider tekster. Gud forby et granskende opplysningsarbeid rundt denne mannens ord og handlinger og konsekvenser det har fått på vår egen jord.

Rundt 2 000 eksemplar av boken er nå sendt ut til det politiske Norge, 2000 til medie-Norge. Gaven er fra en anonym investor som våger å ta innover seg en bekymring, ikke for sin fremtid, men for barna og barnebarnas fremtid.  I Kristiansand ble denne investorens bekymring møtt med bestyrtelse.  Ikke minst Aps Trond Blattmann, kjent fra sin tid som styreleder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene, ble akutt taletrengt over å bli pådyttet en slik gave – som raskt ble samlet inn før møtet startet. Tittelen i Fædrelandsvennen er således «Måtte samle inn igjen Hege Storhaugs bok.»

En bestyrtet og bekymret Blattmann.

En bestyrtet og bekymret Blattmann.

Da bystyrets medlemmer møttes onsdag kveld, fant de Hege Storhaugs islamkritiske bok på pulten. Da ble det bråk.

KRISTIANSAND: – Det er sjelden jeg blir forbannet i et bystyremøte, men nå er det er all mulig grunn til å bli det. Å få denne boken fra en anonym giver er uakseptabelt. Hege Storhaug kommer med et sammensurium av feilsitat og historieforfalskning i denne boka. Dette er ren og skjær propaganda, sa Trond Blattmann (Ap) like etter at bystyret hadde startet onsdag ettermiddag.

Propagandaen til de visstnok aller fremste islamforskerne i Norge, propagandaministrene Lars Gule og Olav Elgvin, har altså nådd ørene til denne Blattmann. «Feilsitat og historieforfalskning», intet mindre. Hva gjør man ikke for å unngå bokens budskap? Husker jeg riktig, er «feilsitat» knyttet til et tall, 2012, som skulle vært 2002. Et sitat korrekt gjengitt der Tariq Ramadan truer med vold om islams makt skulle bli forsøkt presset inn bak kulissene. Denne grove, ja, nærmest utilgivelige feilen er selvsagt korrigert i de mange opplagene som har fulgt. Krangelen mellom Gule og tastaturet hans om hvor mange mennesker som har gått under grunnet Muhammed og hans maktislam – var det 270 millioner eller bare 120 millioner? – lever sitt eget liv der ute, mens antallet døde stiger dag for dag og Europas sikkerhetstjenester jobber på spreng med å avverge nye terrorangrep på vår jord.

Formannskapssekretær Anne Lise Holand Aabø fikk oppgaven med å samle inn bøkene fortere enn svint på pultene til folkevalgte med akutt faktaresistens, mens noen av dem faktisk var så ufine at de valgte å beholde gaven de hadde fått. At boken ventet på de folkevalgtes pulter, beklager Høyres ordfører på det aller dypeste.

– Dette skyldes en feilkommunikasjon. Den skulle ikke vært delt ut og den er nå samlet inn igjen, sa ordfører Harald Furre (H).

Trond Blattmann har mer på hjertet:

– Jeg håper aldri vi opplever at vi får en slik gave, om giverne er anonyme eller hva de nå er. Det er ikke vår oppgave å sørge for at Storhaug får økt opplag, sa Blattmann.

– Faren for at vi får en debatt som fører til at opplaget øker, er til stede, sa Harald Furre.

Men Blattmann leste fra hilsenen som lå inne i hver bok der sto at giveren var en som «kjente på uro for sine barn og barnebarns framtid».

– Om noen vil lese den, kan de kjøpe den i hvilken som helst butikk, sa Trond Blattmann.

Ordfører Harald Furre sier til Fædrelandsvennen at det hender bystyret får utdelt bøker, men ikke denne type.

– Det som skjedde her var en tabbe, sier han.

Jeg har spurt i e-post om Furre kan utdype hva tabben består i, og hvor feilkommunikasjonen ligger, og hvilken type bok han mener Landeplagen er.

Faren for at debatten kan øke på etter dette er en nærliggende tanke. Så kjære leser, spre gjerne denne artikkelen i sosiale medier, slik at disse hyklerne kan få sitt pass korrekt påskrevet.

arnulf øverland

Det skjedde i 1937. Du må ikke sove, sa vår kjære Arnulf Øverland. Han fortsatte slik:

Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!

Han avrundet slik – til liten hjelp, da Stortinget valgte å sove:

Jeg roper i mørket – å, kunde du høre!
Der er en eneste ting å gjøre:
Verg dig, mens du har frie hender!
Frels dine barn! Europa brenner!