Islam

Med dødstrusler skal familien bygges!

Dansk TV2s avsløringer av den sjarmerende troslæren som blir prediket i flere av Danmarks moskèer har skapt liv og røre. Særlig oppstyr har det blitt rundt den beryktede Grimhøj-moskeens imam Abu Bilals uttalelser om at utro kvinner skal steines til døde. Det samme mener for øvrig kretsen rundt vår…

Dansk TV2s avsløringer av den sjarmerende troslæren som blir prediket i flere av Danmarks moskèer har skapt liv og røre. Særlig oppstyr har det blitt rundt den beryktede Grimhøj-moskeens imam Abu Bilals uttalelser om at utro kvinner skal steines til døde.

Det samme mener for øvrig kretsen rundt vår egen somaliske Taw­fiiq-moskè, som også tar til orde for å kverke homofile på tilsvarende humant vis.

Tidligere talsmann for Islamisk Trossamfund i Danmark – en organisasjon som samler hele 25.000 mennesker til den årlige Eid-festivalen – Kasem Ahmad, kan rett og slett ikke skjønne hva alt oppstyret dreier seg om. Tross alt er det jo et godt familiepolitisk tiltak vi snakker om her:

Det er helt fint at prædike om stening af kvinder i danske moskeer, for det virker præventivt mod utugt, og hvordan holder vi ellers familien samlet?

Sådan lyder det fra Kasem Ahmad, der er tidligere talsmand i Islamisk Trossamfund. Han var søndag aften i DR2-progammet Deadline, hvor han forsvarede de kontroversielle udtalelser fra Grimhøj Moskeen i Aarhus, der er blevet offentliggjort i TV 2-dokumentaren »Moskeerne bag sløret«.

I dokumentaren siger imam i Grimhøj Moskeen, Abu Bilal, blandt andet: »Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden«. Den udtalelse er ifølge Kasem Ahmad helt i orden, for imamen refererer blot, hvad der står i islam.

Ikke bare det, men Ahmad er riktig stolt av den familievennlige effekten dødstrusler jo har:

»Det står vi inde for, og det er vi også stolte over. For det andet har det en præventiv effekt. Hvad er straffen i Danmark, når man begår sex uden for ægteskabet? Ikke nogen. Hvordan holder vi familien sammen? (…) Det her kan forhindre folk i at have sex uden for ægteskabet,« siger han til DR2.

Men er det virkelig nødvendig med dødstrusler for å holde familien samlet, da?, lurer DRs mann Jacob Rosenkrands Larsen på.

Javisst, det er det! Trusselen om å bli torturert langsomt til døde legger nemlig grunnlaget for et godt familieforhold, svarer Ahmad, som åpenbart ikke kan se for seg noen alternativer til å holde familien samlet uten trusler om død og fordervelse:

»Er det ikke vigtigt, at vi har et godt forhold i familien? Hvad er alternativet? Jeg kan ikke se, at det er uden for lovens rammer. Han siger, at det står i islam. Jeg kan ikke se, at der er noget galt i det.«

For Kasem Ahmad er stening en del af sharia, der er den islamiske betegnelse for guds lov. Og hvis han tager afstand fra sharia, mener han ikke længere, han er muslim.

Nå ville nok noen kanskje påpekt at frivillig tilknytning basert på kjærlighet til mannen ofte er nok, men sharia-tilhengerne forstår naturligvis selv hva som er konsekvensen av deres egen lære.

Når man tror på og praktiserer et ekstraordinært kvinnefiendtlig og -diskriminerende lovverk hvor man gir menn rett til å hore rundt i øst og vest foran øynene på sin kone – snedig kamuflert som mannens gudommelige (but of course…!) rett til å ha fire koner – kreve sex og ikke minst: slå både kone og barn for å disiplinere dem, så sier det seg selv at det også er nødvendig med dødstrusler for å holde henne på plass. GRRRNøyaktig som regulære mishandlere vanligvis opererer, med andre ord: de mishandler partner og/eller barn og bruker trusler om ytterligere vold for å holde vedkommende i forholdet.

Kasem Ahmad og andre sharia-tilhengere vet godt at de selv er med på å fremme en urettferdig og kvinnefiendtlig institusjon – skapt av menn, for menn – og er åpenbart villige til å ty til vold for å opprettholde den.

Og står det til menn som Ahmad, så vil det forbli slik. At man faktisk mener at det eneste alternativet til å holde familien sammen er trusselen om en langsom og pinefull død, iverksatt av andre sharia-tilhengere, burde ha ført til en viss erkjennelse av at ens foretrukne familielovverk later en smule tilbake å ønske, men neida. Ahmad kan ikke på noen måte forstå hvorfor danskene er forarget over TV2s avsløringer – herregud, det er da bare normal familiepolitikk. Så det er som vanlig ikke sharia-loven eller tilhengerne det er noe i veien med, det er alle andre. Og da særlig TV2, hvis dokumentarserie minner Ahmad om nazistisk propaganda.

Hva menn som Kasem Ahmad og hans elskede sharia-lover minner meg om er dessverre ikke egnet på trykk.