Integrering og integreringspolitikk

Imam sparket. Var for «liberal»

En imam på Hamar ble sparket fordi han angivelig var for «liberal». Samme imam hadde samme jobb i Jemen – uten å bli sparket. Mannen, som er kvoteflyktning fra Somalia, skal ha talt mot radikalisering av unge, talt mot å verve seg til Den islamske staten, og han skal ha…

En imam på Hamar ble sparket fordi han angivelig var for «liberal». Samme imam hadde samme jobb i Jemen – uten å bli sparket. Mannen, som er kvoteflyktning fra Somalia, skal ha talt mot radikalisering av unge, talt mot å verve seg til Den islamske staten, og han skal ha vært en fortaler for utdanning og integrering. Styreleder Mustafe Yusuf i Hedmark Islamiske Kultursenter vil ikke kommentere saken. Det er vel en kommentar god nok i seg selv?

Abdulkarim kom til Hamar som FN-kvoteflyktning i 2010 etter flere års opphold i Jemen, der han praktiserte som imam. I 2011 overtok han imam-rollen i moskeen i Ottestad, med en antatt medlemsmasse på rundt 400 personer. Flertallet i trossamfunnet mente den frivillige imamen var for liberal, melder Hamar Arbeiderblad.

Faksimile

Faksimile

 – Noen sier at jeg er mer åpen enn vanlige imamer. Norge er et demokratisk land. Flertallet var ikke med meg, og det aksepterer jeg, sier Abdulkarim.

Nå hentes imam fra Oslo for å lede fredagsbønnen. Lokale krefter som er med i Regjeringens satsing på å forebygge ekstremisme, beklager at Abulkarim måtte slutte, mens styreleder ikke vil uttale seg. Mildt sagt lover ikke dette godt.