Vitenskapelig misjonerings- og renvaskingsforskningsstudie?

– Det er ingen rapporter eller forskningsstudier som kan bevise at muslimske kvinner blir tvunget til å gå med hijab, og det er ingen som kan dokumentere at norske muslimer mener at terrorisme ikke har rotfeste i islam, proklamerer kandidat på Høyres liste i Søndre Nordstrand og forstander i…

– Det er ingen rapporter eller forskningsstudier som kan bevise at muslimske kvinner blir tvunget til å gå med hijab, og det er ingen som kan dokumentere at norske muslimer mener at terrorisme ikke har rotfeste i islam, proklamerer kandidat på Høyres liste i Søndre Nordstrand og forstander i Søndre Nordstrand Muslimske Senter Iftikhar Mahmood på Facebook.

Bakgrunnen er en undersøkelse som skal utføres av TNS gallup, som – til tross for at skrivet bærer deres logo – ikke har skrevet den aktuelle teksten Mahmood har lagt ut.

Iftikhar Mahmood lokker med at den vitenskapelige forskningsrapporten skal bidra med intet mindre enn Sannheten Om Islam, og oppfordrer følgelig sine medmuslimer til å vise seg fra sin beste side. I tillegg minner han om at å svare på undersøkelsen er å betrakte som dawah-arbeid. Nå skulle man kanskje tro at «dawah» betyr forskning siden det er en vitenskapelig undersøkelse vi snakker om, men nei, det betyr faktisk misjonering.

Skal vi virkelig presentere sannheten i samtalen om islam, må vi bevise at islamsk verdisett er basert på kjærlighet og fred. Vi må dokumentere dette svart på hvitt i form av forskning. Vi må komme oss videre fra personlige og subjektive betraktninger om muslimer og levere et representativt material om muslimer.

For at undersøkelsen skal utfordre fordommer og nyansere bildet av muslimer, må mange nok svare på undersøkelsen for at funnene skal være statistisk signifikante. Jeg vil oppfordre alle som har mottatt undersøkelsen til å svare.

De som ikke har mottatt undersøkelsen kan også bidra ved å bruke sine nettverk og kanaler til å oppfordre andre til å svare på undersøkelsen. Dette er dawah-arbeid hvor vi får en unik anledning til å renvaske vår tro, og vise frem det beste av oss.

Gjennom aktiv misjonering skal vi altså få norske muslimers holdninger til demokrati, kvinners rettigheter og terrorisme fastslått og dokumentert. Nå skal man jo ikke foregripe resultatene her, men personlig vedder jeg nesten 100,- kroner (NOK) på at den vitenskapelige misjoneringsforskningsstudien kommer til å renvaske f.eks. Mahmoods personlige tro.

Teksten på Iftikhar Mahmoods FB-profil. Spørsmål om hvem som har forfattet den sterkt ledende teksten er så langt ikke blitt besvart.

Teksten på Iftikhar Mahmoods FB-profil. Spørsmål om hvem som har forfattet den sterkt ledende teksten er så langt ikke blitt besvart.

For at vordende respondenter ikke skal gå glipp av hva som står på spill, bruker Mahmood en kjent og kjær skremselstaktikk:

Norske muslimer er i en vanskelig tid hvor vi opplever et sterkt hat mot det som ligger oss nærmest; vår tro. Boken «Islam den 11.landeplage» har nådd rekordsalg og folk bygger opp sin fremmedfrykt og et fiendebildet av oss.

Så her må noe gjøres!

Er det f.eks. din oppriktige mening at jenter og kvinner skal og må gå med hijab? Ikke kryss av på det alternativet er De snill – gå heller for alternativ B: «Hvafforno! Overhodet ikke! Jenter og kvinner har rett til å velge selv og jeg ville aldri drømme om å se på dem som dårlige muslimer av den grunn.» Mener De at Deres kones plass er i hjemmet? Ikke sett kryss der! Gå istedet for alternativ C: «Nei, slett ikke, jeg har nettopp oppfordret henne til å dra på husmorferie til Bahamas.» Oppfattet?

Lykke til med studien, folkens – og husk nå endelig på å bare sette kryss ved svaralternativer som har med fred og kjærlighet og sånn i det vedlagte spørreskjemaet.

Takk.