Men hva med politioppbudet, da?

Ullensaker kommune er velsignet med fire rause og tolerante leserbrevskribenter fra Arbeiderpartiet, Venstre, MDG og SV, hvis ærend primært er å ta avstand fra Hege og deretter ønske henne hjertelig velkommen til å besudle Jessheims rause og tolerante klima ved å snakke om boken sin. Det er sannelig storveis!…

Ullensaker kommune er velsignet med fire rause og tolerante leserbrevskribenter fra Arbeiderpartiet, Venstre, MDG og SV, hvis ærend primært er å ta avstand fra Hege og deretter ønske henne hjertelig velkommen til å besudle Jessheims rause og tolerante klima ved å snakke om boken sin.

Det er sannelig storveis!

Eyvind J. Schumacher (Ap), Stein Vegard Leidal (V), Eirik Ballestad (MDG) og Gro Irene Holt (SV) slår flott fast at «ytringsfriheten er i likhet med religionsfriheten et fundamentalt prinsipp i det liberale demokrati» og benytter samtidig anledningen til å opplyse det norske folk om at de «står fast ved verdiene toleranse, imøtekommenhet og respekt»:

I Ullensaker vil vi gjerne ha konstruktive dialoger mellom mennesker med ulike livssyn, og lære å forstå hverandre. Uttalelser og retorikk som ensidig kritiserer en annen gruppe menneskers tro og kultur bidrar ikke til et konstruktivt klima for dialog og samarbeid. Det budskapet som er annonsert under boklanseringen på Kreti & Pleti 16.12.2015 står dermed i et direkte motsetningsforhold til våre felles verdier.

Hvilke felles verdier? De blir ikke nærmere spesifisert og det er sikkert like greit, for midt i all toleransen er det en sak de fire påfallende nok unnlater å kommentere. I stedet hengir de seg til de vanlige, innholdsløse frasene opportunistiske politikere liker å strø om seg:

Ulikheter skaper nye muligheter, og en mer innovativ kultur. Historien viser at steder som prøver å isolere seg for andre impulser forfaller, mens liberale samfunn som åpner opp for verden blomster.

Ja, det skal være sikkert og visst! En av blomstene er nemlig de politioppbudene som stadig oftere er å se rundt og i følge med ytrere som utøver sitt fundamentale prinsipp i det liberale demokrati. Jessheim er intet unntak.

Politioppbud på Cosmopolitan. Foto: privat

Politioppbud på Cosmopolitan. Foto: privat

Det er ikke Oslo heller:

Tirsdag kveld var det politioppbud og kroppsvisitering av publikum under hennes presentasjonen av boka på Cosmopolite Scene i Oslo.

Eller Asker:

Politiet bekrefter ovenfor Budstikka at de har opprettet en egen sak i forbindelse med mandagens Storhaug-arrangement.

Men Schumacher, Leidal, Ballestad og Holt har kanskje ikke lest lokal- eller riksdekkende aviser de siste årene? Et liberalt demokrati har ingen felles verdier med radikal islam og/eller islamister – og det fremgår særdeles tydelig av at det er nettopp de som kritiserer det/de siste som må ha politibeskyttelse i nær sagt samtlige liberale, europeiske demokratier nå for tiden.

Er vi virkelig nødt til å minne kommunerepresentanter i et land med obligatorisk skolegang om massakren på Charlie Hebdos redaksjon i januar og angrepet på et debattmøte – et debattmøte! – i København i februar?

En av grunnene til at problemet har fått utvikle seg i fred og ro, er at Europa er belemret med politikere på alle nivåer som er mer opptatt av å «ta avstand» fra enkeltpersoner og klynge seg til intetsigende fraser om «felles verdier», mens de bekvemt unngår å forholde seg til det alle politioppbudene er et tegn på: fremveksten av totalitær islamisme og medfølgende vold i hele Europa. Den finnes og øker midt i blant oss.

Vi takker Schumacher, Leidal, Ballestad og Holt for at de tok seg bryet med å skrive et leserbrev for å understreke sin egen toleranse – og ikke minst deres klare avstandstagen til en som benytter seg av ytringsfriheten, men altså ikke til dem som faktisk truer det de fire kommunepolitikerne hevder å anse som et fundamentalt prinsipp.

Samtidig benytter vi anledningen til å uttrykke et lønnlig håp om at de fires varme velkomsthilsen til Hege også omfatter de politibetjentene som følger med på lasset, for pussig nok er det blitt nødvendig å utkommandere dem til boklanseringer, foredrag og debattmøter både i Norge og resten av Europa.

Ikke for å beskytte minoriteter fra «hat eller frykt», «konstruktiv dialog», «integrering», «den dynamiske vekstkommunen Ullensaker» eller en «innovativ kultur» og alle de andre tingene Aps Eyvind J. Schumacher, Venstres Stein Vegar Leidal, MDGs Eirik Ballestad og SVs Gro Irene Holt mener den fredelige ytreren Hege egenhendig er en trussel mot , men utelukkende for å beskytte Hege og hennes ytringsfrihet mot en reell trussel vi allerede har sett flere dødelige utslag av bare i inneværende år.

Hvem skulle trodd det når man har lest hva Ullensakers fire kommunerepresentanter prioriterer å skrive leserbrev om?