Skuddveksling under politiaksjon i det nordlige Paris

Oppdatering 08:09: Tre mistenkte terrorister skal være drept etter politiaksjonen i St. Denis. En av de drepte er en kvinne som var iført selvmordsbelte og sprengte seg selv. Tre personer er pågrepet, mens en person stadig skal være forskanset i leiligheten. Politiaksjonen skal ha vært rettet mot Abdelhamid Abaaoud, som…

Oppdatering 08:09: Tre mistenkte terrorister skal være drept etter politiaksjonen i St. Denis. En av de drepte er en kvinne som var iført selvmordsbelte og sprengte seg selv. Tre personer er pågrepet, mens en person stadig skal være forskanset i leiligheten.

Politiaksjonen skal ha vært rettet mot Abdelhamid Abaaoud, som franske myndigheter mener er hjernen bak terrorangrepet i Paris. Også den internasjonalt etterlyste Salah Abdeslam og en antatt niende gjerningsmann skal ha befunnet seg i leiligheten politiet aksjonerte mot.

Nyhetsbyrået AFP melder om kraftige skuddvekslinger i forbindelse med en stor politiaksjon i fortaden St.Denis i det nordlige paris. Veier er avsperret og det skal befinne seg store politistyrker og -kjøretøyer i området.

Offisielle kilder bekrefter at politiaksjonen er kyttet til etterforskningen av helgens terrorangrep.

Ifølge ubekreftede meldinger skal flere politibetjenter ha blitt skutt.

Aftenposten melder at to menn er skutt og drept i politiaksjonen, mens flere politibetjenter er skutt og såret. To eller tre personer er hentet ut av en leilighet og skuddvekslingen skal ha opphørt.

To Air France-fly på vei til Paris ble i tillegg omdirigert i natt som følge av anonyme trusler etter at flyene hadde tatt av. Begge flyene landet trygt på flyplassene i Salt Lake City og Halifax og alle passasjerene er i god behold. Truslene ble ringt inn fra bakken.

I Hannover ble en fotballkamp mellom Tyskland og Holland avlyst rett før kampstart av sikkerhetsmessige årsaker etter bombetrusler.

»Vi har haft konkrete indikationer på, at nogen ønskede at antænde en eksplosiv anordning på stadionet,« siger Hannovers politichef Volker Kluwe til tyske NDR.

Unavngivne tyske sikkerhedskilder oplyser til nyhedsbureauet DPA, at truslen skulle stamme fra islamister.

Tysk politi bekrefter at det ble funnet en mistenkelig koffert, som skal ha inneholdt ledninger, kretskort og en mobiltelefon. Kort etter ble en konsertsal evakuert, mens flere tog og T-baner ble stanset. Likeledes ble en mistenkelig gjenstand på en av byens togstasjoner sjekket av bombeeksperter. Det er imidlertid ikke funnet noen eksplosiver foreløpig. Det gikk blant annet rykter om at politiet hadde kommet over en ambulanse fyllt med sprengstoff, men politiet avkrefter at dette er tilfelle.

Tyrkiske myndigheter bekrefter at de har pågrepet en av terrororganisasjonen Den islamske stats (IS) britiskfødte bøddel Mohammed Emwazis – «Jihadi John», som er antatt drept i et droneangrep på Raqqa – medarbeidere i Istanbul. Han skal ha vært på vei til Europa for å levere ordre i forbindelse med et planlagt terrorangrep.

Aine Lesley Davis was arrested after Turkish intelligence worked with British MI6 to monitor the movements of a messenger linked to Jihadi John inside the Syrian city of Raqqa and received information on Davis’ plans, Hurriyet said.